Ποτάμι: Πλησιάζουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή

0

Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει τέλος στις απειλές για εκλογές ή δημοψηφίσματα, ενώ κατηγορεί ευθέως και τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον τρόπο που λειτούργησε στο πρόσφατο Eurogroup

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κάθε μέρα έρχονται στο φως εκθέσεις που δείχνουν ότι οι διεθνείς οργανισμοί προετοιμάζονται και θωρακίζονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Τα αρνητικά σενάρια φουντώνουν. Η Ελλάδα απομονώνεται διαρκώς από τους εταίρους, όπως διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο και ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup.
Είναι θλιβερό να διαπιστώνουν οι Έλληνες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν 18 υπουργοί στη μια πλευρά του τραπεζιού και ένας μόνος του στην άλλη. Και μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να το εξέλαβε ως προσωπικό μίσος όλων των υπολοίπων υπουργών εναντίον του, όμως ξεχνάει ότι δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά τη χώρα, η οποία εμφανίζεται “μόνη στη γωνία” έχοντας κόψει τις γέφυρες ακόμη και με παραδοσιακούς της συμμάχους.
Η ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη στην σημερινή Αυγή ότι αν δε βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει από μόνη της μέτρα -τα οποία τώρα προσπαθεί να αποφύγει- περιγράφει ξεκάθαρα τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση και η χώρα.
Σε ποιούς όμως απευθύνεται ο κ. Δραγασάκης; Λαμβάνοντας υπόψη και το μέσο, προφανώς απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του. Ας ακούσει λοιπόν την έκκλησή του ο Πρωθυπουργός. Η κατάσταση πλησιάζει στο σημείο δίχως επιστροφή.
Οι απειλές για εκλογές ή δημοψήφισμα στοχεύουν την ίδια τη χώρα και τους πολίτες. Είναι καθήκον του κ. Τσίπρα να δώσει τέλος. Να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και τις εσωκομματικές ισορροπίες για να προσέλθει η χώρα στη διαπραγμάτευση με δέσμη συγκεκριμένων λύσεων ώστε να φθάσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα διασφαλίζει τη θέση μας στην ευρωζώνη. Αυτό θα πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες αλλιώς η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις συνέπειες.»

Share.

Comments are closed.