Η κυβέρνηση παίρνουν και τα αποθεματικά των νοσοκομείων

0

Έδωσε ή δεν έδωσε εντολή ο Υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής να παρθούν ταταμειακά υπόλοιπα των νοσοκομείων;
Με λιτή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει λιτά πως η κυβέρνηση «εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία» των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Τονίζει δε πως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα η κυβέρνηση «διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου 15μέρου».

Τι καταγγέλει η ΝΔ
Η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Κουρουμπλή πως την ώρα που «διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».
Λόγω της ύπαρξης του περίφημου email, η ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον κ. Κουρουμπλή, στον οποίο και απέδωσε ευθέως τηλεγραφήματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που υποστήριζαν ότι δεν θα δεσμευτούν τώρα ή στο άμεσο μέλλον τα διαθέσιμα των νοσοκομείων. «Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί, πλέον, ούτε ένα λεπτό στη θέση του» καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Η αποκάλυψη του email

Σύμφωνα με το email, που υπογράφεται από την προϊσταμένη του τμήματος οικονομικής διαχείρισης της 1ης ΥΠΕ, ζητείται από τις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων (μεταξύ άλλων ο «Ευαγγελισμός», το «Γεννηματάς», το «Σισμανόγλειο», το «Παίδων») να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ως το τέλος της εβδομάδος.
Η πρώτη σελίδα του ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο ζητείται από τα Νοσοκομεία της Αττικής να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα Ελλάδος.

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για στάση πληρωμών των νοσοκομείων, λόγω της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου – σημειώνει – για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, εκδόθηκε την στιγμή που είναι σκουπισμένος ο «πάτος του βαρελιού» των οικονομικών των νοσοκομείων:
«Οι ελλείψεις βασικών ειδών, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ήδη υφίστανται και ημέρα με την ημέρα η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη.
Τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κονδυλίων, προχώρησαν σε στάση πληρωμής προς πάσα κατεύθυνση
».

Share.

Comments are closed.