Δ. Κουτσούμπας: Θα υπάρξει συμφωνία και θα είναι επώδυνη για το λαό

0

Νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις θα περιέχει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, η οποία θα υπάρξει και θα είναι επώδυνη για τον λαό, εκτίμησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επισήμανε ότι βάσει όσων λέει η κυβέρνηση, έχουν συμφωνηθεί οι κατευθύνσεις για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και οι βασικές κατευθύνσεις για το Ασφαλιστικό. «Πάνε για επιμήκυνση του χρέους, αλλά ας το έλεγαν από πριν, άλλο ένα ψέμα για να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσούμπας, ταυτόχρονα, επισήμανε και την ελλοχεύουσα περίπτωση «ατυχήματος», καθώς όπως τόνισε οι ανταγωνισμοί είναι πολύ μεγάλοι. Είπε ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά οι τραπεζίτες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικές της ΕΕ.
«Αν δεν αναγνωρίζεις το χρέος, δεν διαπραγματεύεσαι» ανάφερε, προσθέτοντας ότι «πας σε λογική ρήξης».
Διασαφήνισε ότι «ρήξη» δεν σημαίνει μόνο την χώρα εκτός Ευρωζώνης και καθιέρωση της δραχμής κλπ, αλλά έξοδο από την Ευρωζώνη και αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και του παραγόμενου πλούτου, ώστε «να έχεις τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια σου». Είπε χαρακτηριστικά ότι αν το δίλημμα είναι «συμφωνία ή εκτός ευρώ», αλλά χωρίς τις προϋποθέσεις που έθεσε, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση.
Ερωτηθείς για την «μέχρι την υπόθεση με τον Σ. Ξηρό, στήριξη των ΗΠΑ», είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν την δική τους πολιτική που αφορά γεωστρατηγικούς στόχους από τη μια, ταυτόχρονα με την διαπάλη για την ηγεμονία στην Ευρώπη και στην κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούν κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.
«Υποτίθεται ότι κερδίσαμε την πίεση που ασκούν, ώστε να επιτευχθεί μια λύση με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, και οι ΗΠΑ κέρδισαν 500 εκ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις» πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει με βάση την πρόσφατη λαϊκή εντολή, προσθέτοντας ότι το «δημοψήφισμα ή εκλογές» είναι άλλοθι, γιατί ένας φοβισμένος λαός δέχεται τις επώδυνες γι αυτόν λύσεις.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ιστορική εμπειρία από την χρησιμοποίηση τέτοιων διλημμάτων και ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση «αξιοποιεί με μεγάλη μαστοριά τέτοιες εμπειρίες». Για το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών, ζήτησε απειθαρχία στην Συμφωνία του Δουβλίνου και την λήψη άμεσων μέτρων για την εξασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, και ενίσχυση των υπηρεσιών για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και ασύλου.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι αν η χώρα συμμετέχει σε στρατιωτικές επεμβάσεις, ενισχύει το πρόβλημα, ενώ εκτίμησε ότι το όλο θέμα δεν λύνεται με μέτρα καταστολής, καθώς η Μεσόγειος αντικειμενικά είναι αδύνατον να ελεγχθεί.
Σε ότι αφορά την μεταφορά αποθεματικών, είπε ότι οι πέντε δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με την στήριξη του ΚΚΕ δεν θα υπογράψουν για την μεταφορά τους, προσθέτοντας ότι καλούμε και τους υπόλοιπους δημάρχους να μην υπογράψουν.
Πρόσθεσε ότι από την μεταφορά αυτή, τελικά θα επιβαρυνθεί η λαϊκή οικογένεια, ανέφερε ότι το κράτος μπορεί να πάρει τα αποθεματικά, τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει νόμος, αλλά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «αυτές που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Κουτσούμπας, ερωτηθείς για την Χρυσή Αυγή, επέρριψε ευθύνες σε δυνάμεις του συστήματος, αλλά και πολιτικές δυνάμεις και εντός κυβέρνησης που δείχνουν ανοχή ή σιγοντάρουν την ΧΑ «στο όνομα της ισότιμης αντιμετώπισης» και υπογράμμισε «να μην υπάρξει πολιτική παρέμβαση (στην δίκη) για να «πέσει στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή».
Τέλος, είπε ότι το ΚΚΕ υπερψήφισε την κατάργηση των Φυλακών Τύπου Γ, καθώς και ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά καταψήφισε την διάταξη για «το ποσοστό αναπηρίας», καθώς η αναπηρία δεν αποκλείει την καθοδήγηση εγκληματικών πράξεων.

Share.

Comments are closed.