FAZ: Μυστικές συνομιλίες μεταξύ Τσίπρα, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι

0

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τσίπρα, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι.
Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα το αποκαλούμενο  «Frankfurt Dinner Group» είναι αποτέλεσμα της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες στα μέσα Μαρτίου και στόχο έχει τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ υπευθύνων και τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. «Ένα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς», όπως το χαρακτηρίζει το έντυπο.
Το «Frankfurt Dinner Group» φέρεται να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα τρεις με τέσσερις φορές, κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών, ενώ είχε επαφές και την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ενεργούσε με πλήρη μυστικότητα.
«Το Frankfurt Dinner Group επεξεργάζεται μία συμβιβαστική εναλλακτική», αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ. Για την ώρα, η ομάδα επεξεργάζεται εναλλακτικές για συμβιβασμό, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στην Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, το οποίο μεταφέρει την επικρατούσα, στην Ευρώπη, άποψη πως δηλαδή ο έλληνας πρωθυπουργός έχει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης τις καθυστερεί, αναζητώντας διαρκώς δικαιολογίες.
«Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να έχουν ένα σαφές μήνυμα από τον Τσίπρα, ώστε μέχρι τις 11 Μαΐου, την επόμενη συνάντηση του Eurogroup, να υπάρξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση», προσθέτει η «FAZ».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίλτο «Die verborgenen Verhandlungen mit Griechenland» στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.