Τ. Κουράκης: Πρώτα θα γίνουν οι εκλογές στα σχολεία και μετά θα κατρτισθούν οι πίνακες υποψηφίων Διευθυντών

0

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Τάσου Κουράκη, πρώτα θα διενεργηθούν οι εκλογές (πες με αξιολόγηση) στα σχολεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών.
Βασική προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος για Διευθυντής Σχολείου, είναι να συγκεντρώσει το 20% των ψήφων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας:
Τα τυπικά προσόντα υποβάλλονται από τους υποψήφιους Διευθυντές στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.
Τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ δεν κάνουν κατάταξη, απλώς βάζουν τα μόρια, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται.
Την εγκυρότητα των δικαιολογητικών έλεγχουν τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ
Τα μοροδοτούμενα προσόντα είναι: (η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και η κατάρτιση τους) Το σύνολο αυτών των μορίων είναι το 67% της συνολικής μοριοδότησης
Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές την τελευταία πενταετία.
Για την κατάργηση της συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών ο κ. Κουράκης είπε ότι «χρησιμοποιούνταν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για αρεστές επιλογές. Εμείς αποποιούμεθα αυτό το λεγόμενο προνόμιο και αναθέτουμε στο Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίσουν».
Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να τον ψηφίσει το 20% των διδασκόντων ο κ. Κουράκης διευκρίνισε ότι όντως υπάρχει το κατώφλι του 20%. Δηλαδή, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει το 20% των διδασκόντων και να προστεθούν και τα υπόλοιπα μόρια που διαθέτει.

Αναλυτικά για τις εκλογές ο κ. Κουράκης ξεκαθάρισε ότι:
«Θα έχουμε ορισμένους υποψηφίους που θα βάζουν υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή. Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα ψηφίζει. Εάν ένας υποψήφιος λάβει το 100% των ψήφων του Συλλόγου Διδασκόντων θα παίρνει το σύνολο των μορίων , δηλαδή του 33% επί του συνόλου. Εάν δεν πάρει το σύνολο και πάρει το 50% των ψήφων θα πάρει το 16, 5% των μορίων. Κάποιος υποψήφιος πρέπει να έχει το 20% των προτιμήσεων των συναδέλφων του για να είναι υποψήφιος

Share.

Comments are closed.