Ξεμπλοκάρει το εφάπαξ για 30.000 δημόσιους υπάλληλους

0

Για τις προσεχείς έχει προαναγγελθεί θα ξεμπλοκάρει το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για εφάπαξ 30.000 δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν και η καταβολή του εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Προσφάτως ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε ότι με νομοσχέδιο που κατατίθεται θα προβλέπεται η κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ που οδηγούσε σε μειώσεις από 30% έως 80%.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
Ο νέος μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο των εισφορών που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι όλα τα χρόνια ασφάλισής τους με ένα τεχνικό επιτόκιο που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με όσους πήραν εφάπαξ έως 31 Αυγούστου 2013.
Σήμερα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκδίδει μικρό αριθμό εφάπαξ σε όσους αποχώρησαν έως και 31/8/2013 και των οποίων οι πράξεις έχουν φτάσει στο Ταμείο από το Γενικό Λογιστήριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. Ο κ. Στρατούλης δήλωσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι ενίσχυσης του ΤΠΔΥ από δημόσιους πόρους.

Share.

Comments are closed.