Γ. Πανούσης: Σε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου η επέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

0

Τη δική του απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η επέμβαση στην Πρυτανεία, από όσους υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο, έδωσε ο Γιάννης Πανούσης
Μιλώντας στο Μega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο και διερωτήθηκε: «Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών;».
Ο κ. Πανούσης επιχειρηματολόγησε υπέρ της απόφασής του μιλώντας και για τις συλλήψεις που έγιναν, τονίζοντας με νόημα «αναζητούμε αν υπάρχει φοιτητής ανάμεσά τους», ενώ συμπλήρωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας Πολωνός διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων και δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, λέγοντας πως δεν έχει νόημα να μπει σε αυτή τη συζήτηση και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να εξηγήσουν τι εννοούν με τους όρους αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη.
Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να λύσει κοινωνικο-πολιτικά θέματα που έχει αφήσει στην άκρη η Πολιτεία και έφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα στις Σκουριές, λέγοντας πως τηλεφώνησε και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, ζητώντας του να βρεθεί λύση.
Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι η επέμβαση στην Πρυτανεία έγινε σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, «διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθώ», κάτι το οποίο δεν σκέφτηκε όπως είπε και πρόσθεσε: «Αναρωτήθηκα ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους που μου λένε να παραιτηθώ».
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των Εξαρχείων, σημειώνοντας ότι «Όταν βγάλαμε την κλούβα από τα Εξάρχεια ανέλαβαν οι μαφίες των ναρκωτικών», ενώ πρόσθεσε με νόημα «Αν στείλουμε εκεί τον αστυνομικό της γειτονιάς θα τον ξαναδούμε; Ούτε το μπερέ δεν θα βρούμε!».

Share.

Comments are closed.