Νέος κύκλος βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

0

Ο διεθνής συνασπισμός υπό των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και στη Συρία από την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός
Στη Συρία, οι επιδρομές είχαν στόχο θέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» κοντά στις πόλεις Aλ Χασάκα και Κομπάνι, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων του συνασπισμού.
Στο Ιράκ οι επιδρομές έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο Μπάιτζι, στη Μοσούλη και τη Φαλούτζα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.
Από την πλευρά του, το «Ισλαμικό Κράτος» επικεντρώνει τη στρατιωτική του δράση εναντίον της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ στο Ιράκ σε πολλαπλά μέτωπα.
Οι τζιχαντιστές έστειλαν βομβιστές-καμικάζι με οχήματα και χωρίς για να διασπάσουν τις γραμμές των κυβερνητικών δυνάμεων στη Ραμάντι το βράδυ, πριν εξαπολύσουν στη συνέχεια χερσαία επίθεση, ανέφεραν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και μια πηγή σε νοσοκομείο.
Ο επικεφαλής των τοπικών αρχών της επαρχίας Άνμπαρ, ο Σαμπάχ Καρχούτ, ζήτησε κατεπειγόντως από τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων και εφοδίων στις κυβερνητικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι τα πυρομαχικά τους εξαντλούνται.
Ο Αμπάντι είχε επισκεφθεί την επαρχία Άνμπαρ την περασμένη Τρίτη, όταν κήρυξε την έναρξη μιας επιχείρησης για την απελευθέρωση της περιοχής αυτής, όπου κυριαρχεί το σουνιτικό στοιχείο, μετά τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Τικρίτ.
Πηγή της αστυνομίας στη Ραμάντι δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν περίπου τη μισή Άλμπου Φάρατζ, ενώ ο Άταλ αλ Φαχντάουι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου, ανέφερε αργότερα ότι η περιοχή έχει καταληφθεί ολόκληρη από το «Ισλαμικό Κράτος».

Share.

Comments are closed.