Γ. Πανούσης: Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό

0

Νέα συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να ανάψει… φωτιές. Απειλεί ακόμα και με παραίτηση ο Γιάννης Πανούσης, αν η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της.
Τα επεισόδια της Μεγάλης Τρίτης στα Εξάρχεια, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη «σταγόνα» στο ποτήρι που ξεχείλισε. Ο Γιάννης Πανούσης με συνέντευξή του στη Real News, τονίζει ότι «οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό», καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει τώρα «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, ενώ απειλεί πως αν η θέση της κυβέρνησης δεν ξεκαθαριστεί άμεσα «η δική μου παρουσία δεν χρειάζεται».

Οι δηλώσεις Πανούση
Στη συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέει καθαρά και δίχως περιστροφές: «Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό, για να επιχειρήσουν ένα νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών, δεν είναι τα συνήθη. Είναι πολιτικά. Και η Πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες».
Μετά την εκτίμηση αυτή, καλεί τον πρωθυπουργό, να πάρει άμεσα θέση για το ζήτημα. «Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή στο θέμα. Θα παίξει με το 4% των έξαλλων ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε, τους σοβαρούς προοδευτικούς και συντηρητικούς πολίτες. Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, είναι το θέμα.» λέει ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί: «Αν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια

Το βίντεο των αντιεξουσιαστών από τα επεισόδια
Τον γύρο του διαδικτύου, κάνει εν τω μεταξύ βίντεο από τα επεισόδια της Μεγάλης Τρίτης στα Εξάρχεια, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές.
Σε αυτό, φαίνεται τόσο η βροχή των μολότωφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, όσο και το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, που είχαν κρεμάσει οι ίδιοι στην είσοδο του Πολυτεχνείου, επί της Στουρνάρη.

Share.

Comments are closed.