Υπετριπλάσιοι οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μέσω της θάλασσας το 2015

0

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχει εισέλθει στη χώρα μας με διάφορα μέσα μέσω θαλάσσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) ανέρχεται σε 10.445 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματοςελληνικής ακτοφυλακής. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που πέρασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ανερχόταν σε 2.863 άτομα.
Μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 παράτυποι μετανάστες.
Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών είναι η Μυτιλήνη που βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο, με περίπου 4.500 παράτυπους μετανάστες και ακολουθούν η Χίος η Λέρος και η Σάμος.
Στο μεταξύ 38 παράτυποι μετανάστες που αποβιβάστηκαν από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή Σκανδάρι της Κω. Άλλοι 43 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά – βορειοανατολικά Ρόδου. Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Μανδρακίου όπου φιλοξενούνται.

Share.

Comments are closed.