Έρχονται μετά το Πάσχα τα κινητά αστυνομικά τμήματα σε βανάκια

0

Την δημιουργία κινητών αστυνομικών τμημάτων μέσα σε βανάκια τα οποία θα εξυπηρετούν απομακρυσμένες περιοχές της χώρας πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά το Πάσχα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το project το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάκης μαζί με ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι το μέτρο να εφαρμοστεί σε περιοχές οι οποίες έχουν αυξημένους δείκτες εγκληματικότητας και έλλειψη αστυνόμευσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τέτοιες περιοχές είναι οι Περιφέρειες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας απ’ όπου, πιθανότατα, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του εφαρμογή του μέτρου.
Τα κινητά αστυνομικά τμήματα θα είναι βαν αντίστοιχα με αυτά της Τροχαίας που βλέπουμε συχνά στου δρόμους, με πλήρη εξοπλισμό ενός «κανονικού» τμήματος (κομπιούτερ κλπ) και μία ομάδα αστυνομικών που με απόφαση του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή και σε συνεργασία με τους αιρετούς της περιοχής, θα μετακινούνται σε χωριά χωρίς αστυνομικά τμήματα.

Share.

Comments are closed.