Βόμβα Φίλη: Δεν γίνεται να μετράμε και το τελευταίο σεντ και να δίνουμε 500 εκατ. στα εξοπλιστικά

0

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξαπέλυσε «πυρά» για την απόφαση Τσίπρα-Καμμένου να δώσουν 500 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και 500 εκατ. δολάρια για τα εξοπλιστικά.
«Σε μια περίοδο που η κρίση μας επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ και δίνουμε μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση πρέπει να προσέχουμε πώς διαθέτουμε κονδύλια για εξοπλισμούς», τόνισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής που συνεδριάζει για τον διορισμό της νέας διοίκησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).
Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συμφώνησε με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως θα πρέπει να υπάρξει συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ώστε να τεθεί επί τάπητος η σύμβαση.
«Συμφωνώ με την Πρόεδρο να υπάρξει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή με αφορμή το θέμα που προέκυψε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Τόσκας, υποστήριξε πως τα αεροσκάφη είναι απαραίτητα για τις υπηρεσιακές ανάγκες της χώρας, χωρίς να δίνει όμως ακριβείς απαντήσεις στο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) το 2009 έκρινε ομόφωνα πως τα συγκεκριμένα πέντε αεροσκάφη πρέπει να καθηλωθούν.

Share.

Comments are closed.