Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ» στις Γιορτές Εξόδου της Ι.Π. Μεσολογγίου

0

Με κατάνυξη, μεγαλοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε και φέτος στο Μεσολόγγι η Κυριακή των Βαΐων και η 189η επέτειος της φρουράς της εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων υπό το βλέμμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Μαθητές, σπουδαστές, σύλλογοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και οι Ένοπλες Δυνάμεις αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες απέδωσαν φόρο τιμής στους Αθάνατους Νεκρούς, στους “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ” οι οποίοι προτίμησαν τον ένδοξο θάνατο υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας και την αξιοπρέπεια της πατρίδας τους.
Όπως κάθε χρόνο, από το 2010 και μετά, έτσι και φέτος δυναμικό παρόν στις Γιορτές Εξόδου έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου “Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ” καθώς και η παρέα των αρματωμένων “Ο ΕΛΑΤΟΣ” με πολυάριθμο τμήμα.
Ευχάριστο γεγονός για το σύλλογο αποτελεί η δυναμική παρουσία της νεολαίας, τόσο στις Γιορτές Εξόδου, όσο και στο πανηγύρι του Αη-Γιαννιού, καθώς και η ανταπόκριση του κόσμου από μεγαλύτερες ηλικίες που συμμετείχαν και αυτοί ενεργά, με σκοπό να τιμήσουν τους πεσόντες της ηρωικής εξόδου.
Ο σύλλογος ως την μέχρι εδώ πορεία του με τη συμμετοχή του στις Γιορτές Εξόδου εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του στην ένδοξη ιστορία του τόπου μας αλλά και ολόκληρης της πατρίδας μας. Και του χρόνου…
Να ευχηθούμε σε όλες και όλους να είναι καλά και … «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»
Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις  και το οποίο προσφέρεται δωρεάν από το fourtounis.gr

Δ. Κάκκος, φοιτητής Φιλολογίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (Α’ ΜΕΡΟΣ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (Β’ ΜΕΡΟΣ)

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Share.

Comments are closed.