Παναγιώτης Νικολούδης: Δύσκολο να πάρουμε λεφτά από λίστα Λαγκάρντ & offshore

0

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση από τα πλέον επίσημα χείλη σε ότι αφορά τις προσδοκίες της από την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και των άλλων λιστών (Λουξεμβούργου, κ.α).
Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ότι αφορά την αξιοποίηση των λιστών με στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και τον εντοπισμό των φοροφυγάδων
Έτσι αν και το υπουργείο Οικονομικών έχει εντάξει στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων προς τους εταίρους και έσοδα από τις λίστες, ο κ. Νικολούδης δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Eξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος
«Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος διότι οι Ελβετοί θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά έφυγαν με παράνομο τρόπο και έτσι αρνούνται να δώσουν πληροφόρηση» δήλωσε ο υπουργός στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ο κ. Νικολούδης άφησε κάποιο παράθυρο ανοικτό να υπάρξουν αποτελέσματα από τον παράλληλο έλεγχο των καταθέσεων, των μετοχών αλλά και των ακινήτων των ατόμων που βρίσκονται στις λίστες ώστε να καταρτιστεί ένα συνολικό φορολογικό προφίλ το οποίο και θα αντιπαραβληθεί με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ελεγχόμενοι «Διαφορετικά θα είναι λάθος να εξετάσουμε μόνο ότι εμφανίζεται στις λίστες» είπε ο κ. Νικολούδης.
Ο ίδιος δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας ούτε από τον έλεγχο των off shore εταιριών. «Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Σας το λέω διότι έχω εμπειρία» κατέληξε.
Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς ανέφερε ότι με παραγγελία του εισαγγελέα διενεργείται προανακριτική εξέταση για τη λίστα Λαγκάρντ, του Λουξεμβούργου αλλά και για την λίστα των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στην Αγγλία.
Αποκάλυψε επίσης ότι έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Παπασταύρου και τον επιχειρηματία Μοιωνή (και οι δύο εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ) και ότι ο έλεγχος διεξάγεται από το ΣΔΟΕ.

Τελικό ερώτημα
Το τελικό ερώτημα που θα μπορούσε να κάνει κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτού του τόπου είναι ένα: Γιατί μας δουλεύετε συστηματικά;

Share.

Comments are closed.