Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Βάσω Λέβα: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου…»

0

Επεισόδιο ανάμεσα στον Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ενόχλησή του για την επίσκεψη της κα Λέβα στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η αντίδραση της ήταν να φύγει από την αίθουσα χτυπώντας μάλιστα την πόρτα. Παρών στο περιστατικό ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη που πραγματοποίησε επαφές σε Εύβοια και Φθιώτιδα.
Ο κ.Μπακογιάννης υποδέχθηκε την κα Λέβα και αφού την χαιρέτισε της είπε: «άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του…» και συνέχισε «Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε… »
Η βουλευτής Βάσω Λέβα φανερά ενοχλημένη την ώρα που ο Περιφερειάρχης έκανε τις αυτές τις δηλώσεις αποχώρησε χτυπώντας μάλιστα πίσω της με δύναμη την πόρτα.
Μάλιστα το περιστατικό είχε και συνέχεια καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν στον κ. Μπακογιάννη πως ως περιφερειάρχης απαγορεύεται να κάνει κριτική, για να τους απαντήσει πως «απαγορεύσεις βγάζει το Λιμεναρχείο».

Η δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για την τρομοκρατία
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίσαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος χαίρει βαθύτατης εκτίμησης ως άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός. Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τα σώματα ασφαλείας και να εξάρω το έργο των Ελλήνων αστυνομικών και πυροσβεστών, που 365 ημέρες τον χρόνο, με ήλιο, βροχή και χιόνι, στέκονται δίπλα στον πολίτη.
Μοιραστήκαμε επίσης και κάποιους προβληματισμούς μου. Είναι ακατανόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπραγματεύεται, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων, είτε με επισκέψεις βουλευτών στον Κουφοντίνα, με τρομοκράτες. Είναι ακατανόητο ότι, με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις και απελευθερώνονται έτσι απλά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατά συρροή δολοφόνοι, ληστές και βομβιστές, όπως ο Ξηρός, αγνοώντας ακόμη και την Ένωση των Εισαγγελέων. Είναι ακατανόητο ότι καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Λες και όλοι οι έγκλειστοι στις φυλακές είναι το ίδιο. Είναι επίσης ακατανόητο, πως αντιμετωπίζονται καταληψίες δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημίων -μέχρι και στη βουλή φτάσανε- ως χαρωποί επισκέπτες. Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει επιτέλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι -όπως όλοι πιστεύουμε- η διαστρεμμένη ιδεοληψία δεν έχει σχέση με την αριστερά και η βία δεν είναι αποδεκτό μέσο για την επίλυση των διαφόρων μας. Η κυβέρνηση με τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκτρέφει το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού
».

Share.

Comments are closed.