Γιάννης Πανούσης: Την Αριστερά του τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός

0

Αίσθηση προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αυτό είναι το άρθρο του κ. Πανούση
«Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν’ αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν «άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».
Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» – sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνήσιων»…

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;»

To Mαξίμου αδειάζει τον Πανούση
Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης».

Οι αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ
Φυσικό ήταν το άρθρο του κ. Πανούση να προκαλέσει αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη να κάνει λόγο για ατόπημα του υπουργού να απευθύνεται στην κυβέρνηση μέσω πρωτοσέλιδου άρθρου και να τονίζει ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.
Ωστόσο, υπήρξαν υπουργοί συντάχθηκαν με τον κ. Πανούση όπως ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος είπε: «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ».
Πρόσθεσε πως οι ομάδες αυτές «καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης, στοχοποιούν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το ‘Κόκκινο’, γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ».
Ερωτηθείς για το άρθρο του κ. Πανούση, ο κ. Μπαλτάς είπε πως «στη γενική κατεύθυνση συμφωνώ πολύ».
Και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε «αυτονόητα κατά το Σύνταγμα» τα όσα υποστηρίζει ο κ. Πανούσης, προσθέτοντας ωστόσο πως «ό,τι γράφει είναι πολιτική του άποψη».

Share.

Comments are closed.