Η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου σανίδα σωτηρίας για τη ΝΔ

0

Στην κυριολεξία η κ. Πρόεδρος της Βουλής «έκλεψε» τις εντυπώσεις από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και πρόσφερε σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ οδηγώντας τη στην αποχώρηση.
Χθες, για άλλη μια φορά, η κ. Κωνσταντοπούλου πέτυχε να αποτελέσει εκ νέου την πρωταγωνίστρια της διαδικασίας, κλέβοντας τις εντυπώσεις ακόμη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Αυτομάτως, δε, με τη διάθεσή της να αξιολογεί από έδρας κάθε ομιλία της αντιπολίτευσης (πλην αυτών των Ν. Μιχαλολιάκου και Νικ. Νικολόπουλου) έδωσε ένα εξαιρετικό πρόσχημα στη Νέα Δημοκρατία να αποχωρήσει από μία συζήτηση που της ήταν, ούτως ή άλλως, δυσάρεστη αλλά και επιχειρήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση να αμφισβητεί τις εκκλήσεις Τσίπρα περί συναίνεσης.
Ο κ. Σαμαράς, στον απόηχο της χθεσινής έντονης αντιπαράθεσης στο κοινοβούλιο, σημείωνε σε συνομιλητές του ότι ουδεμία βούληση ενημέρωσης είτε επί όσων ήδη έγιναν είτε επί των προτάσεων της ελληνικής πλευράς επέδειξε ο κ. Τσίπρας. Αντιθέτως, απέδωσε τη χθεσινή διαδικασία στις εσωκομματικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή στη βούλησή του να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα ενόψει των δύσκολων αποφάσεων που έρχονται.

Μομφή κατά Κωνσταντοπούλου;
Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας συζητείται πλέον σοβαρά το σενάριο να υποβληθεί πρόταση μομφής στο πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής. Το υπαινίχθηκε, άλλωστε, χθες και ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η Ν.Δ. συνδέει την εφεξής στάση της στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες από την έμπρακτη αλλαγή στάσης της κ. Κωνσταντοπούλου.
Ωστόσο, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις. Μέχρι σήμερα, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει τύποις την εμπιστοσύνη και της Ν.Δ. που την ψήφισε για τη θέση. Ενδεχόμενη πρόταση μομφής θα άνοιγε ένα νέο μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η αντιπαράθεση θα πρέπει να αφορά στα μείζονα της διαπραγμάτευσης. Αυτή είναι η μία, θεσμική πλευρά. Διότι υπάρχει και η αμιγώς πολιτική. Αυτή, δηλαδή, που θέλει την κ. Κωνσταντοπούλου, με τη στάση και τη συμπεριφορά της, να αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του απ’ ό,τι για τον κ. Σαμαρά, τη Ν.Δ. και συνολικά την αντιπολίτευση στη Βουλή.

Share.

Comments are closed.