Τελεσίγραφο από τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ)

0

Πίστωση χρόνου 20 ημερών δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσει θέματα προσλήψεων, αποπληρωμής εφημεριών αλλά και περίθαλψης των ανασφάλιστων. Διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται επιδημία κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ζητούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να στηριχτούν τα τμήματα που καταρρέουν, οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι νησιωτικές και οι απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης, ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών που περιέκοψε η μνημονιακή συγκυβέρνηση, την ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, την άμεση παροχή δωρεάν πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας και την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή.

Share.

Comments are closed.