Ακροαριστερή οργάνωση κρατά όμηρο Τούρκο εισαγγελέα

0

Όμηρος κρατείται αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης ο εισαγγελέας που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού Μπερκίν Ελβάν.
Τον εισαγγελέα κρατούν στο γραφείο του μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C τα οποία ζητούν τη σύλληψη του αστυνομικού που είχε σκοτώσει τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούν να εκτελέσουν τον εισαγγελέα μέχρι τις 3:30 το απόγευμα.
Αφού οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κτίριο απομακρύνθηκαν, εισέβαλαν σε αυτό μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.
Μια ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε έναν ιστότοπο που πρόσκειται στο DHKP-C αναφέρει ότι η οργάνωση δίνει διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά απειλεί να σκοτώσει τον εισαγγελέα.
Ο Κιράζ έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που πέθανε στις 11 Μαρτίου 2014 έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα το οποίο προκλήθηκε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το κάνιστρο ενός δακρυγόνου από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια μιας διαδήλωσης τον Ιούνιο του 2013.

Share.

Comments are closed.