Οι καραγκιόζηδες του Υπουργείου Παιδείας*

0

Είχα αποφασίσει, για σήμερα, να γράψω κάτι για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και το θρίλερ αν πάμε σε σύγκρουση και ρήξη ή όχι με τους εταίρους-δανειστές μας. Έφτιαξα καφέ, κάθισα στο γραφείο, άναψα τσιγάρο, άνοιξα το iPad και σκεφτόμουνα την πρώτη πρόταση, πως να ξεκινήσω το κομμάτι. Χτύπησε το τηλέφωνο. Το σήκωσα, ήταν ένας φίλος. Με ρώτησε: “τι γίνεται με τα παιδιά του Αγρινίου. Θα πάει η ομάδα στο Παγκόσμιο ή όχι;” Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. “Ποιά παιδιά, ποιό Αγρίνιο, τι παγκόσμιο μου λες”, του απάντησα.
Για να μην πολυλογούμε με ρωτούσε για το θέμα που ανέκυψε -για το οποίο εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι είναι η αλήθεια- με την ποδοσφαιρική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, η οποία επειδή κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών έπρεπε να πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και δεν θα πάει, λένε, γιατί το υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενο την οικονομική κρίση, έκοψε το σχετικό κονδύλι. Οι μαθητές έστειλαν στον πρωθυπουργό επιστολή ζητώντας του να παρέμβει προκειμένου να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαθητών. Αφού μου εξήγησε ο φίλος το θέμα κι αφού συμφωνήσαμε πως η ενέργεια του υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, έψαξα και βρήκα την επιστολή των μαθητών του Αγρινίου, των μικρών συμπατριωτών μου.
Όσο τη διάβαζα τόσο μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι. Μα είναι δυνατόν, κύριε Μπαλτά, κύριε Κουράκη -δεν έχω ακριβώς καταλάβει ποιός είναι ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας- να έχετε πάρει τέτοια απόφαση; Είναι δυνατόν βρε καραγκιόζηδες; Είναι δυνατόν να στερείτε από τα παιδιά το όνειρο; Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν έχετε λεφτά; Να κόψτε το λαιμό σας και να βρείτε. Αν το πρωτάθλημα το είχε πάρει κάποιο Λύκειο από τη Θεσσαλονίκη όχι μόνον ο κοτσιδάκιας υπουργός Παιδείας θα είχε βρει λεφτά, αλλά θα έβγαινε και φωτογραφία με τα παιδιά κρατώντας το κύπελλο και θα υποσχόταν ότι θα τα συνοδέψει ο ίδιος στη Γουατεμάλα.
Λεφτά για τα παιδιά του Αγρινίου δεν έχετε, αλλά να χαρίζετε 20 και περισσότερα εκατ. ευρώ στον Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ έχετε. Λεφτά για να συμμετάσχουν οι μαθητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα -που το δικαιούνται, δεν τους κάνετε χάρη- δεν σας περισσεύουν. Λεφτά για να οργανώσετε, με παρελάσεις και χορούς, τη νέα “αρετή των (αριστεροδέξιων) Ελλήνων” υπάρχουν. Για τα παιδιά-πρωταθλητές του Αγρινίου δεν υπάρχουν. Για να κάνετε προπαγάνδα, συνέδρια, ημερίδες, να πηγαίνετε ταξίδια, να στέλνετε την Παναρίτη στις Βρυξέλες και τον Κουΐκ στην Ουάσιγκτον και δεν ξέρω ποιούς άλλους από δω κι από κει, έχετε.
Υποθέτω δεν χρειάζεται να γράψω τίποτε γιατί πρέπει να πάνε οι μαθητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το καταλάβουν όλοι. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να είναι ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι. Μόνον κάποιος γελοίος θα μπορούσε να διανοηθεί να ακυρώσει τη συμμετοχή των μαθητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόνον κάποιος που μισεί τα παιδιά θα διέπραττε τοιούτον ατιμίαν. Μόνον κάποιος ανίδεος και ξεφτιλισμένος θα το σκεφτόνταν.
Δεν θέλω να γράψω τίποτε άλλο. Είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός θα φωνάξει τον ανεκδιήγητο που πήρε την απόφαση και θα τον βάλει να φάει το χαρτί της απόφασης. Κι αν τον πέταγε και με τις κλωτσιές από τη θέση που είναι θα ήταν ακόμη καλύτερα. Άκου δεν έχουν λεφτά; Αν δεν μπορούν ο Μπαλτάς και ο Κουράκης ας αναθέσουν το θέμα στον Κοντονή, τον υφυπουργό Αθλητισμού. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει αμέσως τα λεφτά. Αν τα ζητήσει από τον ΟΠΑΠ θα του τα δώσουν. Ακόμη και πρόεδροι ΠΑΕ αλλά και πολλοί άλλοι θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα των παιδιών. Από τράπεζες μέχρι μεγάλες βιομηχανίες.
Σήμερα κιόλας θα πρέπει να λύσουν το θέμα. Και όχι μόνον να το λύσουν, αλλά και να προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για να συμμετάσχει, και να διακριθεί, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Άκου δεν υπάρχουν, λόγω κρίσης, λεφτά. Πόσα είναι μωρέ τα λεφτά; 50, 100, 200 χιλιάδες; Πόσα; Για να μην φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε εράνους, λύσετε σας παρακαλώ σήμερα κιόλας το θέμα. Γιατί περίπτωση να μην πάνε τα παιδιά στο Παγκόσμιο δεν υπάρχει. Αν δεν μπορείτε εσείς θα βρούμε εμείς, οι Αγρινιώτες, τον τρόπο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Κύριε πρωθυπουργέ, αν δεν σας έχουν ενημερώσει υπηρεσιακά για το θέμα, ας σας ενημερώσει ο υπουργός σας για θέματα Τύπου Νίκος Παππάς. Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνον θα το λύσετε, αλλά και θα καλέσετε στο Μαξίμου τους μικρούς μου συμπατριώτες-πρωταθλητές για να τους συγχαρείτε και να τους ευχηθείτε να τα πάνε όσο μπορούν καλύτερα και στο Παγκόσμιο της Γουατεμάλας.

Πηγή: matrix24.gr (*Νίκος Φελέκης)

Share.

Comments are closed.