«Λεφτά υπάρχουν» μας ενημερώνει τώρα και η Αυγής

0

«Λεφτά υπάρχουν!». Με αυτόν τον τίτλο στο πρωτοσέλιδό της κυκλοφορεί σήμερα η «Αυγή», ενώ εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα που δίνει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η «Αυγή» δικαιολογεί τον τίτλο της αναφερόμενη στο ρεπορτάζ της στα 500 εκατ. ευρώ των εσόδων από τη ρύθμιση-εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που λήγει σήμερα, στη συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για «απτά αποτελέσματα» μέχρι τον Ιούνιο από τις «χρυσές» τραπεζικές καταθέσεις, στο νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο και στον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής με διαφυγόντα κέρδη 2,5 δισ. ευρώ αλλά και των δημοσίων «συμβάσεων της διαφθοράς».

Iskra: Οι αγορές καταρρέουν
Εντωμεταξύ, εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Αριστερή Πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα iskra.gr με αφορμή την πτώση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη. Εκεί σημειώνεται ότι οι αγορές καταρρέουν και ότι συνεχίζονται «οι άοκνες προσπάθειες (από τις αγορές) για να στραγγίζουν κάθε ίχνος ρευστότητας και να κλείσουν όλες τις στρόφιγγες χρηματοδότησης».
«Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, που μαζί με την ελληνική ολιγαρχία και τα πιο κερδοσκοπικά τμήματα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, έχουν εξαπολύσει το όργιο αυτό των απειλών, των εκβιασμών και των πιέσεων δεν θα τα καταφέρουν. Η Ελλάδα έχει – και μπορεί να βρει περισσότερες – εναλλακτικές λύσεις, που θα δώσουν ανάσες στο λαό και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια ανορθωτική πορεία του τόπου. Ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του» καταλήγει το άρθρο του iskra.

Παπανδρέου: Χαίρομαι που η Αυγή παραδέχεται ότι «λεφτά υπάρχουν»
«Πράγματι, λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά θα χάνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που διοχετεύουν χρήματα σε γκρίζες διαδρομές, που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» του πρώην Πρωθυπουργού.
Δηλώνει ότι χαίρεται που «σήμερα, ως αρχή τουλάχιστον, υιοθετούν όσα προσπαθήσαμε και προωθήσαμε και τα οποία εάν στήριζαν όταν έπρεπε και δεν τα πολεμούσαν, θα φθάναμε σε μια λειτουργική δημοκρατία πολύ πιο σύντομα και σίγουρα».
Και διερωτάται: «Γιατί τόσα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ  για μεταρρυθμίσεις; Γιατί εξαντλούνταν,  μαζί με πολλούς άλλους,  στην λασπολόγηση της αρχής μιας άκρως μεταρρυθμιστικής παραγράφου του Γιώργου Παπανδρέου; Και γιατί, έστω και τώρα, δεν βλέπουμε ένα σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση;»

ΠΑΣΟΚ: Με αυτή την αντίληψη πηγαίνεις στο κενό με φορά
Ο τίτλος αυτός της «Αυγής» προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι «με την αντίληψη αυτή δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
«Το σημερινό πρωτοσέλιδο σύνθημα της Αυγής “Λεφτά υπάρχουν” καταγράφεται στην ιστορία του πολιτικού και δημοσιογραφικού κυνισμού που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα.
Αυτή είναι λοιπόν η αντίληψη που κυριαρχεί στον σκληρό πυρήνα της ομάδας εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς αυτά λέγανε και προεκλογικά με τα ψέματα περί προγράμματος  Θεσσαλονίκης. Αλλά και τώρα; Μετά τα όσα συνέβησαν τους δυο τελευταίους μήνες; Μετά την παράσταση εξευμενισμού του Βερολίνου; Υπάρχουν λοιπόν τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής ! Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη ελάχιστο περιθώριο, ότι με την αντίληψη αυτή δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα».

Share.

Comments are closed.