Μήνυμα του Νίκου Αλιάγα για τις Εορτές Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

0

Με αφορμή τις γιορτές εξόδου της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου ο διεθνούς φήμης έλληνας παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, που ζει και εργάζεται στη Γαλλία, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
«Ο Η Ελλάδα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας είναι παντού. Στις 5 Απριλίου η καρδιά του ελεύθερου κόσμου, η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο Μεσολόγγι.
Οι γιορτές εξόδου δεν αντικατοπτρίζουν μια σημαντική και οδυνηρή στιγμή της ιστορίας μας. Ενσαρκώνουν το αρχέτυπο ενός ιδεώδους. Την δίψα του Έλληνα για ελευθερία ακόμα και όταν αυτή φαίνεται χαμένη. Την αναγκαία αξιοπρέπεια, όταν οι άνθρωποι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους στα δύσκολα.
Η θυσία των Μεσολογγιτών ξύπνησε συναισθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στους Έλληνες.
Σε όλη την Ευρώπη διανοούμενοι όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Γκαίτε, ο λόρδος Μπάιρον, οι καλλιτέχνες όπως ο ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, ο γλύπτης Ζοπιέ Νταβίδ εξέφρασαν με ευφυΐα μέσα από την τέχνη τους το άσπιλο φως της Ιεράς Πόλεως.
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι θα μείνουν για πάντα ζωντανοί στις συνειδήσεις μας γιατί προστάτεψαν με αυτοθυσία το τελευταίο μονοπάτι της ελευθερίας.
Έτσι στις 5 Απριλίου η καρδιά της Ελλάδος και της Ευρώπης  κάθε άλλο παρά ποτέ χτυπάει στο Μεσολόγγι.»

Ο Δημάρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος για το Νίκο Αλιάγα
Ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος θέλοντας να ευχαριστήσει αλλά και να τιμήσει το Νίκο Αλιάγα δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον συμπατριώτη μας Νίκο Αλιάγα για την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά  στις φετινές Εορτές Εξόδου.
Η εθελοντική συμμετοχή του στην προώθησή τους, θεωρώ ότι πηγάζει από την αγάπη του ίδιου για τον τόπο του.
Ευελπιστώντας σε συνέχεια της επικοινωνίας και συνεργασίας μας, εύχομαι στον Νίκο Αλιάγα  κάθε επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική του διαδρομή».

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Νίκου Αλιάγα για την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Share.

Comments are closed.