Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 25η Μαρτίου

0

Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μαζί την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με ενδιαφέρουσες δράσεις και ελεύθερη είσοδο από τις 9 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής ειδικές δράσεις:
• «Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»
Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκθέματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία και τη μυθολογία τους. Για ενήλικες: στα ελληνικά 10 π.μ., 1 μ.μ. & 3:30 μ.μ., στα αγγλικά 10:30 π.μ. και στα γαλλικά 10:30 π.μ. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα). Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.
• «Οι Αθηναίοι θυμούνται την ιστορία τους» (για παιδιά και τους γονείς τους)
Τα παιδιά θα αναζητήσουν με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο.
Για παιδιά 4-7 ετών: 12 το μεσημέρι. Για παιδιά 8-12 ετών: 13:30 και 15:00. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 20 παιδιά). Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.
Την ίδια μέρα το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Share.

Comments are closed.