Πράσινοι: Να επιστρέψουν στον ρεαλισμό Αθήνα, Βερολίνο

0

«Επιστροφή στον ρεαλισμό» ζητά από την Αθήνα και το Βερολίνο η συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Σιμόνε Πέτερ, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Καγκελαρία και τονίζει ότι ένα «Grexit» θα ήταν «μοιραία συμφορά» για την Ευρώπη.
Η Καγκελάριος Μέρκελ και ο κ. Τσίπρας πρέπει να αξιοποιήσουν την συνάντησή τους προκειμένου «να ξεπεράσουν την ωμή ρητορική των τελευταίων εβδομάδων και να δώσουν μια νέα ευκαιρία στις ελληνογερμανικές σχέσεις», δηλώνει η κυρία Πέτερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) καλεί την ‘Αγγελα Μέρκελ να δώσει «ένα σαφές σημάδι για την ευρωπαϊκή συνοχή».
Η “Πράσινη” πολιτικός επισημαίνει ακόμη ότι «μια κοινωνικά δίκαιη πορεία μεταρρυθμίσεων, όπως η δημιουργία βιώσιμων επενδύσεων και η ελάφρυνση από το πιεστικό βάρος χρέους της Ελλάδας, πρέπει να βρει και την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης» και κάνει λόγο για ζήτημα αλληλεγγύης, αλλά και οικονομικής και γεωπολιτικής λογικής. «Διότι ένα ‘Grexit’ η ένα ‘Graccident’ θα ήταν μοιραία συμφορά για ολόκληρη την Ευρώπη», καταλήγει.

Share.

Comments are closed.