Με νταούλια και ζουρνάδες ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα

0

Συζητήσεις έχει προκαλέσει το κοινό σχέδιο υπουργείου Άμυνας (Πάνος Καμμένος) και Περιφέρειας Αττικής (Ρένα Δούρου) ότι μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου να ακολουθήσει γλέντι στο Σύνταγμα, με δημοτικούς χορούς και τραγούδια. Ψευδώς διαδίδεται ότι θα υπάρχουν και σουβλάκια… μόνο δημοτικοί χοροί θα υπάρχουν.
Την οργάνωση έχει αναλάβει η περιφέρεια Αττικής και θα χορέψουν η Παγκρήτιος Ένωση, η Πανθεσσαλική Στέγη, το Λύκειο των Ελληνίδων, το χορευτικό συγκρότημα από τα Καλάβρυτα, θρακιώτικα σωματεία, ποντιακά και μικρασιάτικα.
Και οι εξέδρες στήνονται διαφορετικά από ότι τα προηγούμενα χρόνια έτσι ώστε να δημιουργείται μεγάλο άνοιγμα και οι επίσημοι να μην έχουν πλάτη το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Αντιδράσεις είχαμε και από τα πολιτικά κόμματα με τον τομεάρχη της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη να δηλώνει ότι η παρέλαση θα πρέπει να αποτελεί φόρο τιμής στους Έλληνες ήρωες, πάντα όμως σε αρμονία με την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της πατρίδας. «Μακριά από περιττές επιδείξεις και προσπάθειες προσωπικής προβολής του οποιουδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επανερχόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες παρέλασης προ του 2011, σχολίασε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Την Παρασκευή οι πρώτοι βρακοφόροι εμφανίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησαν τις πρώτες πρόβες τους.
«Η χούντα χόρευε μόνο τσάμικα; Οι κεντρώοι τι χόρευαν; Η αριστερά χόρευε μόνο βαλς;», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν θα χαρίσουμε στη χούντα, στους ακροδεξιούς τις παραδόσεις της χώρας».
Αναφερόμενος στην κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το θέμα των παρελάσεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Να μην έρθει στην παρέλαση αν στεναχωριέται. Αν δεν του αρέσουν τα δημοτικά, να χορέψει πόλκα».
Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε; Εκείνοι που ζητούσαν διακαώς την κατάργηση των παρελάσεων, των, ως φασιστική διαδικασία, τώρα όχι μόνο τις διατηρούν άλλα και τις αναβαθμίζουν, μια αναβάθμιση που είναι μεταξύ δημοτικού και κιτς

Share.

Comments are closed.