Η Χρυσή Αυγή παινεύει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και γίνεται χαμός στη Βουλή

0

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της στάσης που τηρεί η πρόεδρος της Βουλής έναντι της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων.
Μια μέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου έναντι της ΧΑ, η πρόεδρος της Βουλής επανήλθε.
Ο προφυλακισμένος βουλευτής Χρήστος Παππάς, που πήρε άδεια από τον Κορυδαλλό, προκειμένου να μετάσχει στην Διάσκεψη, βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση για τις «άδικες φυλακίσεις» του ίδιου και των «συναγωνιστών» του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως είναι αντισυνταγματικό να μην τους επιτρέπεται να παραβρίσκονται σε συνεδριάσεις της Βουλής και να απολαμβάνουν τα βουλευτικά «προνόμια» και ότι ψήφιση νομοσχέδιων με τους ίδιους να είναι απόντες από την Ολομέλεια δεν είναι έγκυρη. Επανέλαβε τα περί «πολιτικών διώξεων» και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Βουλής είπε:
«Οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί, από αλλού έρχεστε εσείς και από αλλού εγώ και δεν θα συναντηθούμε ποτέ. Ωστόσο διάβασα με ενδιαφέρον μια πρότασή σας για τη συμμετοχή μας στην ψηφοφορία».
Σύσσωμοι σχεδόν οι παριστάμενοι βουλευτές αντέδρασαν τονίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται ως πολιτική οργάνωση αλλά ως εγκληματική. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Μπαλάφας και Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Νικήτας Κακλαμάνης και Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την ΝΔ, ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.
«Η Ολομέλεια έχει ήδη αποφασίσει για την λειτουργία της και το πώς θα αντιμετωπίσει το παράδοξο των προφυλακισμένων βουλευτών» είπαν μεταξύ άλλων.
Ωστόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβη λέγοντας: «Η νομιμότητα και η Δημοκρατία πρέπει να τηρούνται ακόμα και για όσους την αντιμάχονται».
Τώρα εμείς τι να πούμε; Τα λόγια περιττεύουν… Κάποιοι έχουν ευθύνη για όλα αυτά και θα πρέπει να την αναλάβουν!

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της Κωνσταντοπούλου
Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος και συγγραφέας Χριστόφορος Κάσδαγλης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ζήτησε μέσω Twitter την παραίτηση ή την απομάκρυνση της προέδρου της Βουλής.
Δείτε τι έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων στο twiter:

ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ1

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner