Γενοκτονία διαπράττει το ISIS στο Ιράκ σύμφωνα με τον OHE

0

Τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα (πολέμου, κατά της ανθρωπότητας, ακόμα και γενοκτονία) ενδέχεται να έχει διαπράξει στο Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος , σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν την εθνοτική ομάδα των Γιαζιντιτών, αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εναντίον τους, όπως ανακοινώθηκε στην Γενεύη από την επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Ιράκ Σούκι Νάγκρα.
«Καμία κοινότητα δεν έχει γλιτώσει στο Ιράκ από τη βία του ΙΚΙΛ, συμπεριλαμβανομένων των Γιαζιντιτών, των Χριστιανών, των Τουρκμένων, των Σαβαίων-Μανδαίων, των Κακάι, των Κούρδων, των Σιιτών, ακόμα και Σουνιτών. Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει θρυμματιστεί η πλούσια εθνική και θρησκευτική ποικιλομορφία στο Ιράκ», είπε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Η έκθεση κάνει λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τους τζιχαντιστές. Μεταξύ άλλων αναφέρονται δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμοί και άλλα σεξουαλικά αδικήματα, εμπόριο λευκής σαρκός, βίαιοι προσηλυτισμοί αλλά και στρατολόγηση μικρών παιδιών.

Share.

Comments are closed.