Μεσολόγγι: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ»

0

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 ζήσαμε, όσοι παραβρεθήκαμε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, μια εξαιρετική ποιητική βραδιά, προς τιμήν της ποιήτριας κ. Γλύκας Γκίκα, διοργανώθηκε από το Δήμο και το Πνευματικό Κέντρο.
Για το έργο της ποιήτριας και συγγραφέα μίλησαν:

  • ο κ. Μάρκος Αντώνιος, καθηγητής φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Πατρών,
  • ο κ. Ξύγκας Κων/νος (Νερομανιώτης) νομικός και ποιητής και
  • η κ. Σοφία Λαναρά εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Π. Μεσολογγίου.

Μη μπορώντας να παραβρεθούν, έστειλαν χαιρετισμούς:

  • η Άννα Κελεσίδου, Ακαδημαϊκός, διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών και
  • ο Καρούσος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ποιητής, κριτικό λογοτεχνίας, εικαστικός

και τα οποία διάβασε ο συντονιστής της εκδήλωσης και φιλόλογός Δημήτρης Δραγγανάς.
Τίτλος της ποιητικής συλλογής που παρουσιάστηκε «ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ», ένας πρωτότυπο τίτλος που σε εξιτάρει περιλαμβάνοντας μοναδικές εμπνεύσεις και πολλαπλά μηνύματα για την κοινωνία και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Βασικά στοιχεία των ποιημάτων αυτής της συλλογής οι πανανθρώπινοι προβληματισμό σχετικά με το χρόνο και το θάνατο, αλλά και το ρόλο των σύγχρονων πολιτικών.
Η Γλύκα Γκίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και μέχρι τώρα έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Αντίτιμο» (1999) και τις ποιητικές συλλογές «Ήχοι και χρώματα της ψυχής μου» (2002), «Άγουρα Βήματα» (2003), «Άκαιρες Απουσίες» (2004), «Περίπλους στο ελάχιστο του χρόνου» (2005) και «Μισό κομμάτι φεγγαριού» (2008).
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Πολιτισμού Γραμμάτων& Τεχνών, του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών και της Φιλοπροόδου Ενώσεως Μοσχάτου.
Το 2003 τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στους ποιητικούς αγώνες των Δελφών, με το Γ’ Βραβείο για το ποίημα της «ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΜΑΡΗ» από τη συλλογή «ΑΓΟΥΡΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ».
Το 2004 στους ίδιους αγώνες της απονεμήθηκε δίπλωμα- τιμητική διάκριση για το ποίημα «ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ» από την ποιητική συλλογή «ΑΚΑΙΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ»
Την ίδια χρονιά η JOYRNALISTS UNION OF THE EUROPEAN PRESS την τίμησε με δίπλωμα τιμής για τη θετικότατη συμβολή της, με τη συνδρομή της προσωπικότητάς της στην προαγωγή της Ευρωπαϊκής ιδέας και του πολιτισμού.
Το 2005 το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παραγωγικότητας της απένειμε την Ευρωπαϊκή διάκριση, για τη συγγραφική πνευματική παραγωγή της και τις προσφερθείσες υπηρεσίες της, στον Πολιτισμό και Κοινωνικό Τομέα του Ευρωπαϊκού Γεωγραφικού Χώρου.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το ποιητικό της έργο μελοποιήθηκε από το γνωστό μουσουργό Ιωσήφ Μπενάκη.

Share.

Comments are closed.