Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα επιλέγουν τους νέους διευθυντές των σχολικών μονάδων

0

Πιλοτικά για ένα χρόνο (σχολική χρονιά 2015-16) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους Συλλόγους Διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Χρήστου Πιλάλη και του συμβούλου του Δημήτρη Σκλάβου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας συλλόγων Π.Ε και Δ.Ε για θέματα της εκπαίδευσης.
Ανάμεσα στα άλλα οι παραπάνω συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων). Για τους τελευταίους προβλέπεται η επιλογή τους πιλοτικά για έναν χρόνο από τους συλλόγους διδασκόντων. Οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η ακόλουθη:

  • Ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Σχολείου θα συνεδριάσει και θα επιλέξει, κατά πλειοψηφία, τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει τις ικανότητες για τη θέση του Διευθυντή.
  • Για το κάθε σχολείο μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν Διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο.
  • Δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος για διευθυντής συγκεκριμένου σχολείου εκπαιδευτικός από άλλο σχολείο
  • Η διαδικασία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, αμέσως μετά τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, η οποία θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο.
Share.

Comments are closed.