«Καμπανάκι» Δραγασάκη: Υπάρχει πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό

0

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστό, έκρουσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.
«Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό. Πώς να μη συνέβαινε αυτό, από τη στιγμή που από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει καμιά δόση από τους θεσμούς, αλλά εμείς πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας.
Από τώρα μέχρι το 2020 θα πρέπει να πληρώσουμε 43 δις ευρώ για τόκους και 83 δις ευρώ για χρεολύσια, πάνω δηλαδή από 120 δις ευρώ, ενώ έχουμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 20 δις ευρώ, τα οποία ακόμα δεν μας έχουν δοθεί.»
Παρά το πρόβλημα να ξεμείνει η χώρα από ευρώ, ο κ. Δραγασάκης, διαβεβαιώνει ότι «όσοι μιλούν για πιστωτικό γεγονός, είναι τελείως ανεύθυνοι
».
Σε ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων και οικονομολόγων για Grexit, ο κ. Δραγασάκης, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. «Δεν είναι στις επιλογές μας η έξοδος από την Ευρωζώνη, σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε.
Σχετικά με τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν για δημοψήφισμα ή εκλογές, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε δημοψηφίσματος ούτε εκλογών
».

Share.

Comments are closed.