Καμίνης & Μπουτάρης καταγγέλλουν τη σύλληψη του Δημάρχου του Καράκας στη Βενεζουέλα από τον «αριστερό» Μαδούρο

0

Ο Antonio Ledezma, Δήμαρχος της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας, συνελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου στο γραφείο του, χωρίς ένταλμα, και έκτοτε κρατείται στη φυλακή με την κατηγορία ότι ενεπλάκη σε πραξικοπηματικές ενέργειες κατά του προέδρου Nicolas Maduro, χωρίς, όμως, να ανακοινωθούν τεκμηριωμένα στοιχεία για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Ο Antonio Ledezma έχει επανειλημμένως εκλεγεί βουλευτής και δήμαρχος, μάλιστα το 2010 έλαβε την 6η θέση παγκοσμίως στο «World Mayor Ρrize» και είναι ηγετική πολιτική προσωπικότητα της Βενεζουέλας.
Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η «Διεθνής Αμνηστία» και το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έχουν καταδικάσει τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Antonio Ledezma ως «πολιτικά υποκινούμενη» και ως «προσπάθεια φίμωσης των αντιπολιτευτικών φωνών», ενώ και ο διεθνής τύπος έχει καταγράψει επικριτικά το γεγονός.
Με κοινή ανακοίνωσή του οι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, τονίζουν, « δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σ’ αυτό το γεγονός» και:

  • «Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους αποδοκιμάζουν ενέργειες, όπως αυτή κατά του Antonio Ledezma, διότι βάλλουν ευθέως κατά των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας στη διαφορετική άποψη και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
  • Τασσόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας, δήμαρχο, και ζητούμε από τις αρχές της Βενεζουέλας και τον πρόεδρο Nicolas Maduro την άμεση απελευθέρωσή του, καθώς και την πλήρη αποκατάσταση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων του».
Share.

Comments are closed.