Μοσκοβισί: Δεν σας διαγράφουμε καθόλου χρέος

0

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων
Η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, δήλωσε.
«Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους… εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης… δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου», είπε ο Μοσκοβισί κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο, μιλώντας αγγλικά.
«Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί», πρόσθεσε ο επίτροπος Μοσκοβισί.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της και δεν θα πρέπει να περιμένει διαγραφή του, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί – αυτό είναι σαφές. Το χρέος δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν θα υπάρξει κούρεμα, καμία ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Σημείωσε παράλληλα ότι ο κίνδυνος μετάδοσης για την υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι “πολύ χαμηλότερος” σε σύγκριση με το 2012, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους.
Ο Επίτροπος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, όμως παράλληλα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις.
Σημείωσε ότι η κατάσταση με την Ελλάδα δεν είναι σήμερα αυτή που ήταν δύο χρόνια πριν, διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης είναι πολύ μικρότερος τώρα.
Πάντως, επισήμανε ότι αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, το ερώτημα θα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος.

Share.

Comments are closed.