Την ενοχή Παπακωνσταντίνου ζήτησε η εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου

0

H Εισαγγελέας κα Ξένη Δημητρίου στην αγόρευσή της επί πέντε ώρες ήταν καταπέλτης κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ζήτησε την ενοχή του για απόπειρα απιστία και νόθευση της λίστας Φαλτσιάνι.
Η Εισαγγελέας ανέφερε ένα προς ένα τα 58 αρχεία που ανοίχτηκαν και επεσήμανε ότι πολλά από αυτά ανήκαν σε ονόματα όπως Παπανδρέου, ένα Παπακωνσταντίνου, και άλλα με άλλα ονόματα, αλλά και αρχεία με τα μεγαλύτερα ποσά.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ο λογαριασμός με τα 500 εκ. δολάρια.
“Όλα αυτά, τόνισε η εισαγγελέας, παραπέμπουν σε στοχευμένη αναζήτηση από τον χρήστη που έκανε τα ανοίγματα και διερωτήθηκε:¨
«Ποιός άλλος εκτός από τον κατηγορούμενο θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου; Ποιός άλλος εκτός από τον ίδιο και τον συνεργάτη του Αγγελόπουλο ήξερε ποιά ήταν τα μεγαλύτερα ποσά; Ούτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος. Μόνον εκείνος, ο κατηγορούμενος, ήξερε ποιοί είχαν τα μεγαλύτερα ποσά. Και τώρα λέει ότι κάποιος του φύτεψε τις αλλοιώσεις…».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Ποιός άλλος από τον ίδιο τον κατηγορούμενο ήξερε ότι οι Συκιαρίδης και Ρωσώνης, που ήταν καταθέτες της λίστας, ήταν σύζυγοι των πρώτων εξαδέλφων του πρώην υπουργού;»

Η αγόρευση της Εισαγγελέως
«Ειλικρινά δεν είναι καθόλου ευχάριστη η θέση μου. Δεν θα ήθελα ποτέ στο έδρανο του κατηγορούμενου να είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού κράτους και εγώ να είμαι κατηγορούσα αρχή».Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, ξεκίνησε την αγόρευσή της επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η εισαγγελική λειτουργός συνέχισε αναφέροντας: “Εκ της υποχρεώσεως μου της υπηρεσιακής, έχω αυτό το δυσάρεστο καθήκον σήμερα. Και πιο πολύ στεναχωριέμαι γιατί θα πρέπει να πω και πράγματα που θίγουν και το κράτος μας σαν ζωντανό οργανισμό που κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά”.
Αφού ευχαρίστησε τους παράγοντες της δίκης, για την άψογη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης.

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου
Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου για τη λίστα Λαγκάρντ, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ανέφερε σήμερα ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού Οικονομικών (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί
«Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η θέση μου, δεν θα ήθελα ποτέ να είναι στο έδρανο ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού κράτους και εγώ να είμαι κατηγορούσα αρχή. Εκ της υποχρέωσής μου της υπηρεσιακής, όμως, έχω αυτό το δυσάρεστο καθήκον. Και πιο πολύ στενοχωριέμαι γιατί θα αναγκαστώ να πω πράγματα που θίγουν το κράτος μας ως ζωντανό οργανισμό, ο οποίος ωστόσο κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά.
Θέλω επίσης να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για τον κ. πρόεδρο για την ευχέρεια ανάπτυξης των απόψεών μου και τους κ. συνηγόρους που πράγματι κοσμούν την έδρα που κατέχουν
», ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση η κ. Βασιλοπούλου.

Share.

Comments are closed.