Πάνος Σκουρλέτης: Κύκλοι στην ΕΕ θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση»

0

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη υπάρχουν «κύκλοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και αρνούμενοι να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων».
«Χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας. Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων.
Διλήμματα στη διαπραγμάτευση «δεν θέτει μόνο ο Σόιμπλε», είπε ο κ. Σκουρλέτης, και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.
Πρόσθεσε, σύμφωνα με το skai.gr, πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. «Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις. Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε επίσης ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα γίνει σταδιακά -πιθανότατα σε δύο δόσεις-ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πριν από το Πάσχα.

Share.

Comments are closed.