Τάσος Κουράκης: Βασικό κριτήριο για διορισμό θα αποτελεί η προϋπηρεσία

0

Ο Αν. υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, στη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεώρησε ως αυτονόητη ενέργεια το άνοιγμα των πινάκων και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2010 και μετά.
Δεσμεύτηκε ότι στο σύστημα μόνιμων διορισμών πρωτεύοντα ρόλο θα έχει η προϋπηρεσία αφού για αυτόν μεγάλη αξία έχει η εμπειρία του αναπληρωτή καθηγητή στην τάξη και δόθηκε η εντύπωση ότι από το νέο σύστημα διορισμού δε θα αποκλειστεί κανείς εκπαιδευτικός που έχει προϋπηρεσία με ή χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ.
Δε δεσμεύτηκε για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων παρά μόνο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί αριθμητικά καλύτερο στο πλαίσιο των 15.000 προσλήψεων που εξήγγειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τόνισε την αξία της επιμόρφωσης για την ποιότητα της εκπαιδευτικής πράξης και δεν απέκλεισε στο νέο σύστημα διορισμών την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων.
Υποσχέθηκε τέλος ότι το οποιοδήποτε νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο και διαβούλευση. Η Ένωση των Αναπληρωτών με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε θετικό το κλίμα της συνάντησης H ΠΕΑΔ εισηγήθηκε και έθεσε υπόψη στον Τάσο Κουράκη, το ψηφισμένο από τις συνελεύσεις καταστατικό της πλαίσιο που αφορά στην ανάγκη για άμεσους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και στον άμεσο άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 και μετά ,αφού αυτή θεμελιώνει εργασιακά δικαιώματα.
Ένα σύνθετο σύστημα τρόπου διορισμού με ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία 60% (διευρυμένο 24 μηνο) και προϋπηρεσίας 40%. Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού για ένα νέο σύστημα διορισμού η Π.Ε.Α.Δ τόνισε επίσης τη σημασία της προϋπηρεσίας και ότι αυτή πρέπει να αποτελεί θεμελιώδη βάση και βασικό κριτήριο σε οποιοδήποτε σύστημα διορισμού κάνοντας λόγο για τον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάστηκαν σε όλη την επικράτεια επί πολλά χρόνια με ανυπέρβλητες οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες και κατοχύρωσαν τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις.

Share.

Comments are closed.