Προεδρικό Διάταγμα για την προσχολική αγωγή ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

0

Ύστερα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα νέο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα αφορά τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής.
Αυτό ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης , στη σημερινή συνάντηση με το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών.
Ο Αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε ότι προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου είναι να βρίσκουν όλα τα παιδιά «στέγη» στην προσχολική εκπαίδευση.
Τόνισε πως άμεσος στόχος είναι να μην μείνει κανένα νήπιο εκτός προσχολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, με μεσοπρόθεσμο στόχο να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την συμπερίληψη όλων των προνήπιων.
Ο κ. Κουράκης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των προβλημάτων που διέπουν την προσχολική εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, θα καταγραφεί ο αριθμός των νήπιων και προνήπιων με στόχο να αποτυπωθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό.
Υπήρξε, επίσης, δέσμευση πως θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό όλα τα τμήματα ένταξης.
Στο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων, είπε ο Αν. υπουργός, συμπεριλαμβάνεται και η επανεξέταση των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και η ασφάλεια των δασκάλων και των παιδιών.
Αναφορικά με τα αναλυτικά προγράμματα της προσχολικής αγωγής, ο κ. Κουράκης, ανακοίνωσε πως θα επανεξεταστούν και πως θα εξασφαλιστεί η πιλοτική εφαρμογή τους.
Σημείωσε, μάλιστα, πως στα αναλυτικά προγράμματα θα συμπεριληφθεί και ειδική αγωγή.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Νηπιαγωγείου, σημείωσε ο Αν. υπουργός, θα γίνουν προσπάθειες για την υλοποίηση του προγράμματος (μέσω ΕΣΠΑ) που θα αφορά τους σχολικούς βοηθούς (σχολικούς νοσηλευτές, τραπεζοκόμους).

Share.

Comments are closed.