Βαρνάβας κατά Βαλαβάνη: Αν δεν εμπιστεύεται τα δημόσια νοσοκομεία να παραιτηθεί

0

Η κυρία Βαλαβάνη εισήχθη την περασμένη Τρίτη σε ιδιωτική κλινική των βορείων προαστίων, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν την κλινική εικόνα που έτεινε ακόμη και προς την πνευμονία, και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία της.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών έλαβε εξιτήριο την Πέμπτη καθώς η κατάσταση της υγείας της εξελίχθηκε ικανοποιητικά.
«Επιπλοκές» αντίθετα εμφανίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση της νοσηλείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του στελέχους της παράταξης.
Με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κι ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον ιατρικό κόσμο, στο ΕΣΥ, αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο κ. Δημήτριος Βαρνάβας, της ευχήθηκε μεν «ταχεία ανάρρωση», της υπενθύμισε δε τις δηλώσεις της «περί πατριωτικού καθήκοντος».
«Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Βαλαβάνη κάλεσε πριν δύο εβδομάδες τους πολίτες να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, καταβάλλοντας την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Υπερβολική ηθικολογία σε μία σωστή και αναγκαία προτροπή, θα μπορούσαν να πουν ορισμένοι» γράφει ο κ. Βαρνάβας, στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ.
«Προχτές η κυρία Βαλαβάνη αρρώστησε και επέλεξε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Εκτός της ευχής να αναρρώσει οφείλουμε να της υπενθυμίσουμε πως δικό της «πατριωτικό καθήκον» είναι να εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας» επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, θεωρώντας ότι κάθε άλλη συμπεριφορά και πράξη που δεν δείχνει εμπιστοσύνη των δημόσιων προσώπων προς τις δημόσιες υπηρεσίες και θεσμούς πρέπει να καταλήγει σε απομάκρυνση από το κυβερνητικό τους πόστο.
Πόσο θα θέλαμε να είναι ειλικρινής αυτή η τοποθέτηση και να μην έχει γίνει για λόγους επικοινωνίας. Αυτό το λέμε εμείς που συνειδητά έχουμε επιλέξει το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, με όλα τους τα καλά και όλα του τα άσχημα.
Επίσης ευχόμαστε, φίλε Πρόεδρε, ότι η άποψή σου αυτή δεν εκφράζεται λόγω της μη αξιοποίησής σου σε κάποιο κυβερνητικό πόστο, γιατί σε ξέρουμε ως αγωνιστή και δεν θα θέλαμε να διαπιστώσουμε ότι μοιάζεις με κάποιους άλλους από το παρελθόν!

Share.

Comments are closed.