Στ. Θεοδωράκης: Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Μα τόσο ανόητοι είναι;

0

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της έναντι της Γερμανίας, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.
Μίλησε για ανεγκέφαλους που στήνουν σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας, χαρακτηρίζοντάς το πολύ επικίνδυνο.
«Από την μια έχεις κάποιους στην Γερμανία, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε γιατί απέτυχε… Και από την άλλη έχεις κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου» είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Επίθεση έκανε και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «η Πρόεδρος της Βουλής νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας και ότι θα βάζει αυτή την ατζέντα στην κυβέρνηση».

«Μα τόσο ανόητοι είναι;»
«Ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν – αν σχεδιάζουν- και χθες ήρθε και μίλησε – σε ζωντανή μετάδοση βέβαια – για το Γ Ράιχ και τα SS. Μια μέρα μετά το Eurogroup και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μια φορά όλη η διαπραγμάτευση. Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά και από πιο αρμόδιους – τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη – και έχουμε συμφωνήσει… Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;
Και σήμερα κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι θα κατασχέσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Μα τόσο ανόητοι είναι; Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Και πιστεύουν ότι αυτή η απειλή, την οποία ήδη αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ βοηθά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας; Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση» ήταν ορισμένα από όσα είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Και συνέχισε: «Φοβάμαι ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία και σαλπίζουν εθνική επίθεση. Η ελληνική σημαία όμως δεν είναι λάβαρο ευκαιρίας. Αν ακούσεις τι λένε κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής, είναι φανερό ότι φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια. Θα είναι έγκλημα. Όχι μόνο για την οικονομία αλλά και γιατί θα σημάνει την πλήρη απομόνωση της χώρας μας στην Ευρώπη». Κλείνοντας ο κ. Θεοδωράκης προειδοποίησε ότι «η αναζωπύρωση των εθνικισμών και των εθνολαϊκισμών είναι αυτή την στιγμή ό,τι απεύχεται η προοδευτική Ευρώπη. Μόνο οι ακροδεξιοί και οι ευρωσκεπτικιστές καλλιεργούν αυτό το κλίμα στην Γαλλία, την Φιλανδία, την Αυστρία».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner