Το 64% συνεχίζει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση

0

H κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα διατηρεί την υποστήριξη των πολιτών και μάλιστα χωρίς την ψευδαίσθηση πλήρους υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Στροφή στον ρεαλισµό µε αποδοχή της νέας πραγµατικότητας, ισχυρή (αν και µειωµένη σε σχέση µε τον περασµένο µήνα) στήριξη της κυβέρνησης, ικανοποίηση για το έως τώρα αποτέλεσµα της διαπραγµάτευσης µε τους εταίρους και αποδοχή του προσώπου του νέου Προέδρου της ∆ηµοκρατίας είναι τα βασικά ευρήµατα της Πανελλαδικής Πολιτικής Ερευνας της Marc για την «Εφηµερίδα των Συντακτών» για τον µήνα Μάρτιο.
Οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες (64%) βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, έναντι 31,4% που τη βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Το 4,6% δεν απαντά.
Τα ποσοστά θετικής αποτίμησης, ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση, είναι ιδιαιτέρως υψηλά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (57,7% και 33,4%), σ’ εκείνους του ΚΚΕ (37,5% και 35,4%), των ΑΝ.ΕΛΛ. (34,3% και 48,8%), άλλου κόμματος (25,1% και 35,8%), αλλά και του Ποταμιού (10,9% και 53,1%).
Η θετική αξιολόγηση παραμένει ισχυρή, παρ’ ότι μειωμένη σε σχέση με τον Φεβρουάριο (83,6%).

Share.

Comments are closed.