Αντώνης Αντωνόπουλος: Ψηφίστε για τον ΠΣΑΤ που μας αξίζει !

0

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Παρασκευή οι αθλητικοί συντάκτες της Περιφέρειας ψηφίζουν και αποφασίζουν τον ΠΣΑΤ που θέλουν.
Ψηφίζουν την συνέχιση της υποβάθμισης του ΠΣΑΤ στην Περιφέρεια; Ψηφίζουν τον κ. Τριανταφύλλου που τους αγνόησε για 3 χρόνια και τους θυμάται τώρα στις εκλογές για να τους πάρει την ψήφο, λέγοντας ψέματα μέχρι την τελευταία στιγμή και χωρίς να απαντήσει σε τίποτα για όσα έπραξε στη θητεία του; ψηφίζουν την ριζική αναβάθμιση του ΠΣΑΤ με δράσεις σε όλη την Περιφέρεια και την συμμετοχή των τοπικών φορέων και των συναδέλφων σε αυτές;
Θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε τις προτάσεις μου αλλά και των συναδέλφων που συμμετείχαν στην τελική διαμόρφωση τους .
Το ιδιο ζητώ και απο τους συναδέλφους στο Λεκανοπέδιο που θα ψηφίσουν την προσεχή Δευτέρα 9 Μαρτίου. Να ψηφίσουν αξιολογώντας πράξεις που καταγγέλθηκαν, συμπεριφορές, δυνατότητες και προτάσεις ουσίας που απασχολούν την δουλειά μας και το σωματείο.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
Κύριοι συνάδελφοι,
Για ριζική αναβάθμιση του ΠΣΑΤ.
Από το απερχόμενο Δ.Σ., αυτός που ,κατανόησε αυτά που έλεγα και έγραφα, αλλά και βίωνα γιατί τα έβλεπε και τα άκουγε ,και στάθηκε δίπλα μου ,ήταν ο υποψήφιος για Α αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ συνάδελφος Γιώργος Τραπεζανίδης ,τον οποίο και ευχαριστώ Δημόσια.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ
Με τις οικονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε Ως χώρα, είναι αδύνατον ο ΠΣΑΤ να πορευτεί για πολύ χρονικό διάστημα έχοντας πάγιες μηνιαίες λειτουργικές δαπάνες της τάξεως των 4-5.000 ευρώ!!!
1) Δική μου πρόταση ήταν και είναι η ένταξη του ΠΣΑΤ στους επιδοτούμενους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με το μίνιμουμ ποσό των 50.000 ευρώ ετησίως, για την κάλυψη των αυστηρώς λειτουργικών του αναγκών. Και αυτό θα διεκδικηθεί άμεσα.
2) Επιπλέον ο ΠΣΑΤ με χορηγούς εταιρίες που δραστηριοποιούνται χορηγικά με ανταποδοτικά προγράμματα στο χώρο του αθλητισμού, μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των δράσεων του.
3) Αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης των μελών μας με αξιοποίηση κάθε γνωριμίας όλων μας.
4) Συνεργασίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε αθλητικές δράσεις (Τουρνουά, εκδηλώσεις, αποστολές) με την τοπική αυτοδιοίκηση ,τις περιφέρειες ,τις ιερές μητροπόλεις και τους κοινωνικούς φορείς.
Ο ΠΣΑΤ θα αναζητήσει τρόπους μέσα από δράσεις να προσφέρει στη κοινωνία και να απεγκλωβιστεί από την αυτοαπομόνωση του.
5) Θα καταγγελθεί προς πάσα κατεύθυνση και θα απαιτηθεί άμεσα από όλους τους δημοσιογραφικούς φορείς σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο, η πρωτοφανής φίμωση επαγγελματιών αθλητικών συντακτών που στο συνδρομητικό κανάλι NOVA δεν τους… επιτρέπεται να σχολιάζουν φάσεις και να παίρνουν θέση σε αμφισβητούμενες περιπτώσεις.
6Οπαδική δημοσιογραφία-στοχοποιήσεις.
Σύγκλιση κοινής συνεδρίασης όλων των ΔΣ ενώσεων συντακτών της χώρας με πρωτοβουλία ΠΣΑΤ, άμεσες αποφάσεις απόλυτης εφαρμογής των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τα ακραία φαινόμενα αυτεπάγγελτα καταγγέλλονται από το ΔΣ του ΠΣΑΤ για διαγραφή μετά από μια και μόνο προειδοποίηση.
7Καταγγελία στις κρατικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος όσων συναδέλφων ανώνυμα στοχοποιούν η διασύρουν η ανοίγουν οπαδικό πόλεμο με συναδέλφους. Θα ζητάμε κείμενα με ονόματα η λουκέτο. Η ζωή του κάθε ενός και τα παιδιά του καθενός είναι μακρά ποιο πολύτιμα από την αρρώστια στο μυαλό του καθενός.
8) Θα ζητηθεί από το ΕΣΡ άμεσο ξεκαθάρισμα στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό τοπίο σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με την καπηλεία του επαγγέλματος. Και από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ Για όλους .Οι ΟΠΑΔΟΙ στα πέταλα όχι στα μικρόφωνα ούτε στα λάπτοπ.
9ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.-Θα πάμε εμείς στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ για να δούμε αν ανέχονται και αυτοί οι θεσμικοί φορείς τις παραβιάσεις που γίνονται σε νόμους και διατάξεις.
Α) Τα ίδια τα μέλη έχουν και δικαίωμα και υποχρέωση σε όλη την Ελλάδα να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας στα γήπεδα, αλλά και να καταγγέλλουν. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΣΑΤ.
10) Θα ζητήσουμε διακομματική θεσμική στήριξη της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2725/99 που αφορούν τα μέλη του ΠΣΑΤ. ΑΠΟ ΛΙΓΚΕΣ-ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ.
11) Θα δημιουργήσουμε γραφείο υποστήριξης ανέργων στο ΠΣΑΤ, με ένα μέλος του ΔΣ να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα.
12) Θα ζητήσουμε εκ νέου από την Ολομέλεια της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο ΠΣΑΤ να έχει λόγο και θέση στην κατανομή των διαπιστεύσεων σε θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
Το ίδιο θα αναζητήσουμε να συμβεί και σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, με την υποστήριξη των μελών του ΠΣΑΤ μέσα από τα ΜΜΕ που εργάζονται με άρθρα και δημοσιογραφική πίεση.
13) ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ σε νομοσχέδιο της ιδέας μας να δίνεται η δυνατότητα σε αθλητικούς συντάκτες να βάζουν ένσημα ΤΣΠΕΑΘ εργαζόμενοι σε γραφεία τύπου Αθλητικών ομοσπονδιών ΠΑΕ-ΚΑΕ ,αλλά και αθλητικών οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα ζητήσουμε ένταξη διάταξης που θα υποχρεώνει κάθε αθλητικό φορέα να διαθέτει γραφείο τύπου στο οποίο θα εργάζεται επαγγελματίας Αθλητικός συντάκτης μέλος του ΠΣΑΤ και της οικείας ένωσης συντακτών .Διάταξη που θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην άμεση απορρόφηση ανέργων συναδέλφων.
14Θα ζητήσουμε ΔΩΡΕΑΝ Ίντερνετ σε όλα τα γήπεδα της Σ. Λ και F. L.
15) Για τα ταξίδια του ΠΣΑΤ θα γίνεται ΚΛΗΡΩΣΗ με την συμμετοχή όλων των ΜΜΕ, και τα στοιχειά θα δημοσιοποιούνται στο site του σωματείου.
16) Αναζήτηση άμεσου ισοδύναμου, ανταποδοτικού χαρακτήρα (Χορηγοί πάνω στην κάρτα) για την κατάργηση της συνδρομής, ενώ προηγηθεί νέα άμεση τροποποίηση του καταστατικού (Παροχές στα μέλη-Ξενοδοχεία-αεροπορικά εισιτήρια-Σουπερ μάρκετ_)
17) Ετήσιες χοροεσπερίδες σε Θεσσαλονίκη-Λάρισα η Βόλο εναλλάξ, Αθήνα Πάτρα και Κρήτη. Στόχος να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ενώσουμε δυνάμεις, να διασκεδάζουμε και να μένει και κάτι στο ταμείο του σωματείου μας. (Με τοπικούς χορηγούς, που θα διαφημίζουμε από τα ΜΜΕ που δουλεύουμε)
18Ριζική αναβάθμιση των Δημοσιογραφικών Βραβείων και της γιορτής των κορυφαίων. Η Κατάργηση, η απόρριψη η η εκ του ασφαλούς κριτική δεν είναι λύση.
Τα μέλη θα ενημερωθούν μέσα σε ένα μήνα να στείλουν τις προτάσεις αναβάθμισης .Το νέο ΔΣ σε συνεδρίαση με μόνο αυτό το θέμα θα πάρει τις αποφάσεις και την ευθύνη.
Κλείνοντας καλώ όλους τους αθλητικούς συντάκτες της χώρας, πέρα από συμπάθειες και ότι άλλα κριτήρια επιλογής πρόεκυπτα μέχρι τώρα ,να προσέλθουν στις κάλπες εστιάζοντας σε δυο σημεία.
1) Να αγωνιστούμε πρώτα κύρια για μα μείνει ο ΠΣΑΤ ΑΝΟΙΧΤΟΣ .
2Να επιλέξετε Ικανούς και άξιους που θα έχουν την δυνατότητα, την διάθεση και τον χρόνο να ασχοληθούν με τον ΠΣΑΤ και τα προβλήματα μας ως χώρος.
Για έναν ΠΣΑΤ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ .Για έναν ΠΣΑΤ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ. Για έναν ΠΣΑΤ που θα τον σέβονται ,θα τον αγαπούν και θα τον στηρίζουν οι αθλητικοί συντάκτες.
Υγεία ,δύναμη και δουλειά σε όλους εύχομαι για καλύτερες ήμερες.
Την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω όπως έκανα 9 χρόνια τώρα σε ότι μου αναλογούσε.
Η Επιλογή ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΣΑΤ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ είναι δική σας.
Σας ευχαριστώ πολύ.»
Aντώνης Αντωνόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΠΣΑΤ.

Share.

Comments are closed.