Ο Πλατινί προτείνει λύση για την αντιμετώπιση της βίας

0

Ο Μισέλ Πλατινί φέρεται να πρότεινε ως λύση για την αντιμετώπιση της βίας τη banning order. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, πρότεινε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα, που εφαρμόζονται στην Αγγλία, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει άμεσα η κατάσταση και να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο πρόεδρος της UEFA, υπογράμμισε: «Πάλι τα ίδια με εσάς; Προφανώς δεν θα ξεμπερδέψετε ποτέ… Οι ίδιες συζητήσεις σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα απολύτως. Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω».
Σχετικά με τα μέτρα, που προτείνει να ληφθούν, ο Πλατινί φέρεται να τόνισε: «Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι… μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε “banning order” των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ΄ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό».
Το σχετικό μέτρο προβλέπει τη μη παρουσία λίστα οπαδών, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν συλληφθεί για επεισόδια στα γήπεδα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως πρέπει να λειτουργούν σε όλα τα γήπεδα, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, έτσι ώστε να καταγράφονται οι ταραξίες και να είναι ευκολότερη η εύρεσή τους, από τις αστυνομικές αρχές.

Share.

Comments are closed.