Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός για πονηρά μηνύματα μέσω Facebook με μαθήτριά του

0

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 37χρονο εκπαιδευτικό ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Η υπόθεση αφορά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε ο 37χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη κοπέλα που το διάστημα εκείνο που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα ήταν και μαθήτρια του, ενώ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μαθήτρια στον διευθυντή του σχολείου.
Χθες απολογούμενος ο 37χρονος επεσήμανε πως στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και πως την όποια επικοινωνία την έκοψε γρήγορα. Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει πληρώσει για αυτή του την βλακώδη πράξη, ενώ και από την πλευρά του συνηγόρου του επισημάνθηκε πως δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις από τον 37χρονο.
Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα η οποία και είπε χαρακτηριστικά «θλίβομαι όταν υπάρχουν παιδαγωγοί των παιδιών μας από τους οποίους κινδυνεύουν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά και εμείς».
Η εισαγγελέας έκανε αναφορά στο κατηγορητήριο, από το οποίο ανάγνωσε και ορισμένους διαλόγους που είχε ο 37χρονος με το ανήλικο κορίτσι. Επίσης τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η αντικειμενική και η ηθική διάσταση του αδικήματος, λέγοντας πως ο 37χρονος γνώριζε την κοπέλα άρα και την ηλικία της, γεγονός που είναι όχι μόνο μεπτό και κατακριτέο αλλά και αποκρουστικό, κυρίως λόγο της ιδιότητας του κατηγορουμένου.
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο στον οποίο και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Share.

Comments are closed.