Κίνημα: Συνειδητή διαστρέβλωση και δημοσιογραφία στην υπηρεσία της σκοπιμότητας

0

Με γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποκαθιστά την αλήθεια ως προς το σχόλιο του βουλευτή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Σνάϊντερ και του SPD.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ως εξής:
Σήμερα το πρωί, η Γερμανική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία των εταίρων με την Ελλάδα.
Αμέσως μετά, Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, μας «ενημέρωναν» ότι, ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Σνάϊντερ και το SPD, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, είπαν ότι: «ακόμη πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα.»
Θα μπορούσε να είναι και έτσι… αν πράγματι είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου, κανείς δεν επιβάλει να συμφωνούμε όλοι. Δημοκρατική αρχή…
Μόνον, που δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, αλλά… ακριβώς το αντίθετο.
Γιατί, ο κ. Σνάϊντερ, είπε: «το αποφασιστικό λάθος ήταν ότι, η τότε Γερμανική Κυβέρνηση εμπόδισε να γίνει δημοψήφισμα για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα – υπήρχε τότε μια πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό το πολιτικό λάθος πληρώνουμε και σήμερα.»
Η λαθροχειρία, η συνειδητή διαστρέβλωση και η δημοσιογραφία στην υπηρεσία της σκοπιμότητας, δεν μας εκπλήσσει. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά πολλοστή.
Όπως δεν μας εκπλήσσει ότι, το «λάθος» αφορά συνήθως τον ίδιο άνθρωπο, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα παραδείγματα άπειρα.
Η ντροπή, είδος εν ανεπαρκεία.
Και η πραγματικότητα, όπως την παρακολουθούμε όλοι την τελευταία περίοδο, αμείλικτη.
Και για την αλήθεια και για την Ιστορία.
Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει πλέον τη γύμνια των υποκριτών και όσων ευελπιστούν ότι, θα ξεπλύνουν τις δικές τους αμαρτίες με την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Share.

Comments are closed.