Μπούμερανγκ η ψηφοφορία επί της συμφωνίας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για το Μαξίμου.

0

Τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα είχε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει αργά χθες το βράδυ την διεξαγωγή ψηφοφορίας δι’ ανατάσεως της χειρός επί της νέας συμφωνίας, αφού περίπου το ένα τρίτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν τη συμφωνία.
Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 5 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ λίγο λιγότεροι από 20 επέλεξαν να ψηφίσουν «λευκό». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, «κατά» της συμφωνίας ψήφισαν η Ελένη Σωτηρίου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Κώστας Δελημήτρος και η Ιωάννα Γαϊτάνη, ενώ τουλάχιστον τρεις υπουργοί της κυβέρνησης επέλεξαν «λευκό» -μεταξύ των οποίων ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η ψηφοφορία δεν συσχετίζεται κατ’ ουδένα τρόπο με την στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές στη Βουλή, αν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή διαδικασία κατέδειξε το πρώτο ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την… μειωμένη αντοχή των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σε δύσκολες ψηφοφορίες και αντιλαϊκά μέτρα…

Share.

Comments are closed.