Νέο «άνοιγμα» στην κυβέρνηση από το Ποτάμι

0

Εταίροι … με το ζόρι. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σχέσης που αναπτύσσεται πλέον μεταξύ του Ποταμιού και της κυβέρνησης, μετά την «στροφή στον ρεαλισμό» της τελευταίας, όπως εκτιμάται ότι έγινε με τις τελευταίες εξελίξεις.
Κάνοντας ένα ακόμα «άνοιγμα» στην κυβέρνηση, το Ποτάμι, τασσόμενο υπέρ της πραγματοποίησης μεγάλων μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ελλάδα να γίνει «μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα», πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές σε κρίσιμους τομείς.
Καλώντας τον να αγνοήσει τις «φωνές που επιμένουν να υπερασπίζονται επικίνδυνες και ανεδαφικές πολιτικές», όπως λένε, στο Ποτάμι, ζητούν αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση με προϋπολογισμούς προγραμμάτων και επιχειρησιακά σχέδια δράσης, ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση και θεσμοθέτηση αυτόνομου οργανισμούς είσπραξης δημοσίων εσόδων, αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα για την ενίσχυση των υγιών επιχειρηματικών προτάσεων και όχι «εταιριών ζόμπι», όπως χαρακτηριστικά λένε, επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες, κανόνες και άδειες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κίνητρα για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Υποστηρίζοντας μάλιστα, πως στο ‘οπλοστάσιό’ του το Ποτάμι, έχει επεξεργασμένες προτάσεις για όλες τις μεγάλες αλλαγές, υποστηρίζουν πως είναι στην διάθεση των υπουργών της κυβέρνησης, στον βαθμό που εκείνοι θα αποφασίσουν να κινηθούν μπροστά και …μεταρρυθμιστικά.

Share.

Comments are closed.