Bloomberg: Ο Τσίπρας εξημερώθηκε – Ολική παράδοση από τους Έλληνες

0

“Μεγάλη νίκη για τους Ευρωκράτες” χαρακτηρίζει το Bloomberg την συμφωνία που επετεύχθη το βράδυ της Παρασκευής στοEurogroup, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Εταίρων.
“Για όσους είχαν παρακολουθήσει την οικονομική κρίση της Ελλάδας για πέντε χρόνια, δεν υπήρχε μεγάλη αμφιβολία σχετικά με το ποιος νίκησε στον τελευταίο γύρο της Παρασκευής, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μία συμφωνία για να διατηρήσει σε ισχύ το πρόγραμμα διάσωσης”, αναφέρει το Bloomberg.
Το δημοσίευμα τονίζει επίσης πως ακόμη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος “δεν ήθελε να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα”, δήλωσε πως “θα είναι δύσκολο για τον Τσίπρα να ”πουλήσει” τη συμφωνία στη χώρα του. Και αυτό διότι η λαϊκιστική ρητορική του Έλληνα πρωθυπουργού να τελειώσει τη λιτότητα υπερνικήθηκε από το ενιαίο μέτωπο που αντιμετώπισε”.

Η ελληνική υποχώρηση
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ελλάδα υπέγραψε όλες τις συνθήκες της “τρέχουσας συσκευασίας” και δέχθηκε τη διεθνή εποπτεία, βάζοντας στον… πάγο τα πλάνα της για αύξηση μισθών και συντάξεων.
Ο Μάλκολμ Μπαρ, ο οποίος είναι οικονομολόγος της JP Morgan, υπογραμμίζει: “Ο συνδυασμός της πίεσης στις τράπεζες και η κατάσταση των ταμειακών ροών ανάγκασαν το μεγαλύτερο μέρος των παραχωρήσεων να έρθει προς το μέρος της Ελλάδας”.
Από την πλευρά του, ο Γεργκ Κράμερ της Commerzbank συμπληρώνει ότι ενώ οι πιστωτές φαίνεται να έχουν κερδίσει, η πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική και ίσως αφήσουν τον Τσίπρα να κάνει κάποιους ελιγμούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Bloomberg στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.