Ο Κατσιφάρας διασφάλισε τη μεταφορά των μαθητών σε αντίθεση με τηv Δούρου στην Αττική

0

Με στόχο τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών για τη συνέχιση του σημαντικού έργου της μεταφοράς των μαθητών, αλλά και προκειμένου να εκτιμηθεί η παρούσα κατάσταση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Κόλλαρη, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικού Ηλία Κρηνίδη και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Ανδρέα Ματθιόπουλου.
Όπως διαπιστώθηκε το έργο της μεταφοράς των μαθητών εκτελείται κανονικά και χωρίς προβλήματα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας ενώ συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να μην σταματήσει στις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγουν οι προσωρινές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
Ήδη υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και τον νέο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.
Σε αυτή τονίστηκε η ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα παράτασης μέχρι το τέλος του σχολικού έτους των συμβάσεων που έχουν συναφθεί μέχρι σήμερα για την εξυπηρέτηση της μεταφοράς των μαθητών, κάτι το οποίο ο ίδιος ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε πως άμεσα θα υλοποιηθεί με τροπολογία.
Από τους Αντιπεριφερειάρχες και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκφράστηκε η πεποίθηση πως το έργο θα συνεχίσει να εκτελείται απρόσκοπτα και οι μαθητές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κανονικά.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο νέος διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί εντός του σχολικού έτους και θα ισχύσει από τότε μέχρι και το τέλος της επόμενης περιόδου (δηλαδή θα καλύψει 2015-2016 με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης έως το Δεκέμβριο 2017, ώστε να ολοκληρωθούν οι επόμενες διαδικασίες).

Τι γίνεται με την Αττική;
Όπως πληροφορούμαστε, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, 5 μήνες μετά η κα Δούρου αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών
Μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής προκλήθηκαν αντιπαραθέσεις λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος που εξακολουθεί να υπάρχει, σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, το οποίο και συζητήθηκε μετά από αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος.
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με την Ένωση να επισημαίνει ότι οι μεταφορές των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων της περιοχής, δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται να κυκλοφορούν καθημερινά σε επικίνδυνους δρόμους.
Ο λόγος αυτής της ταλαιπωρίας είναι, όπως ανέφερε η Ένωση Γονέων στο αίτημα της, ότι κανένα ταξιδιωτικό γραφείο δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα δρομολόγια, τα οποία προκηρύχθηκαν από σχετικό διαγωνισμό της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής.
Ζήτησε λοιπόν τη λήψη μέτρων προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα για τα γυμνάσια και τα λύκεια της Αρτέμιδος οι σχολικές μεταφορές.
“Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το στρεβλό και άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο” τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών.
Στη συνέχεια αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών η Ρ. Δούρου τόνισε ότι «Οι Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να δράσουν μέσα στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001 του Ιουνίου 2013. Μια ΚΥΑ που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αυτή που υποτάσσει το δικαίωμα της ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών στο σχολείο στην ανάγκη των οικονομιών. Της περικοπής δηλαδή των δαπανών, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής.».

Και η απορία μας.
Πώς γίνεται στη μια Περιφέρεια, της Δυτικής Ελλάδος, το πλαίσιο να μην γίνεται εμπόδιο στη μεταφορά των μαθητών και αυτή να υλοποιείται απρόσκοπτα, ενώ αντιθέτως το ίδιο πλαίσιο να μην επιτρέπει την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στην Περιφέρεια Αττικής. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο όγκος των μεταφερομένων μαθητών, αλλά και ο χώρος μεταφοράς δεν συγκρίνεται με αυτός της Αττικής. Νομίζω ότι αυτό γίνεται απόλυτα αντιληπτό από τον καθένα από εμάς. Θα μας απαντήσει κανείς υπεύθυνα;

Share.

Comments are closed.