Γ. Παπανδρέου: «Συναλλαγή» η επιλογή Παυλόπουλου

0

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με ανακοίνωσή του για την επιλογή του Π. Παυλόπουλου ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι κρίμα ένας πρωθυπουργός της … Αριστεράς να μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας 
Το Κίνημα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την απόφασή τους να προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, από το να επιβραβεύσουν τον κατ” εξοχήν εκπρόσωπο των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας και ταυτόχρονα, τον κατ” εξοχήν εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δις ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο».
Παράλληλα επισημαίνει ότι «ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την πρότασή του αυτή, μας ενημέρωσε ότι, επιβραβεύει τη δημοκρατική ευαισθησία που έχει επιδείξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Πράγματι, όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς. Είναι να αναρωτιέται κανείς, μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία, την ίδια ώρα μάλιστα, που η κυβέρνηση μας έχει ενημερώσει ότι, θα ζητήσει να διερευνηθεί πώς φτάσαμε στο μνημόνιο», αναφέρει η ανακοίνωση.
Για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μόνον ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση να προταθεί ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, όταν από την άλλη, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους εταίρους της χώρας ότι, διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα.
«Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει» καταλήγει η ανακοίνωση,«αν όχι τακακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικού-οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος; Είναι κρίμα – και ντροπή, ένας νέος Πρωθυπουργός της… Αριστεράς, να μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας. Τέτοια συναλλαγή;»

Share.

Comments are closed.