Μανιατογιάννης: Στους πολίτες των Βριλησσίων το «πλεόνασμα» από τα τέλη καθαριότητας

0

Τη μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2015 κατά 10% τόσο για τις οικίες, όσο και για τα καταστήματα, αποφάσισε με αυξημένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων σε πρόσφατη συνεδρίαση του.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Πολίτη ο Δήμος παρουσιάζει μεγάλο πλεόνασμα στα έσοδα της υπηρεσίας καθαριότητας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ’12 το πλεόνασμα ήταν 750.000 Ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι δημότες πλήρωσαν περισσότερο, αλλά δεν πήραν ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η Δημοτική Αρχή θεωρεί υποχρέωση της αυτό το πλεόνασμα να επιμερισθεί ως εξής. ένα μέρος του, συγκεκριμένα το ποσό των 350.000 Ευρώ να δοθεί ως επιπλέον πόσο στην υπηρεσία καθαριότητας και το υπόλοιπο να επιστραφεί στους πολίτες με τη μορφή της μείωσης των τελών.
«Θέλουμε – είπε ο κ. Πολίτης- και απ’ αυτή την πλευρά να πούμε ότι προσπαθούμε να συνεισφέρουμε όσα μπορούμε στα πλαίσια μιας διαχείρισης που δεν ήταν ολόκληρη δική μας, αλλά θα είναι για το ’15 και θα πρέπει να μας κρίνετε και για την επιτυχία του προγράμματος προμηθειών και για την επιτυχία των στόχων, με την έννοια ότι δεν θα επιβαρύνουμε υπέρμετρα τους δημότες».
Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε ότι ο τρόπος που ερχόντουσαν στο παρελθόν τα δημοτικά τέλη αποτελούσαν δυνητική φορολογία, κάτι που όπως είπε, φαίνεται πλέον με τα στοιχεία τα οποία παρατίθενται.
«Αυτές οι διαφορές – είπε- είναι ανοίγματα, είναι διαφορές που υπάρχουν. Και οι διαφορές αυτές που υπάρχουν χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Δεν εννοώ ότι φαγώθηκαν χρήματα σε καμία περίπτωση. Χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Πού χρησιμοποιήθηκαν; Θα τα δούμε. Και σε επόμενο θέμα και στον προϋπολογισμό».
Όσον αφορά την κριτική του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας περί προχειρότητας, ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε φέρει ποτέ μία εισήγηση για δημοτικά τέλη που να είναι σχεδόν ανά κωδικό, «για να μπορούμε να ελεγχόμαστε όλοι μας, και να ξέρουμε ότι αυτό κάνουμε, αυτό πάμε να κάνουμε, απολογιστικά εκεί πήγαμε, κερδίσαμε χρήματα ή δεν κερδίσαμε, ξοδέψαμε χρήματα ή δεν ξοδέψαμε».
Κάλεσε λοιπόν τον κ. Ιωαννίδη να παραδεχτεί στο σημείο αυτό, ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ανάλυση που με βάση αυτή μπορεί να ελεγχθεί η Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Μανιατογιάννης μίλησε παράλληλα για το στόλο των απορριμματοφόρων και των άλλων οχημάτων του Δήμου, λέγοντας ότι είναι πεπαλαιωμένος και είναι ντροπή να οδηγούν οι εργαζόμενοι αυτά τα αυτοκίνητα.

Share.

Comments are closed.