Π. Κουρουπλής: Όποιος θέλει ιδιωτική κλινική θα πληρώνει από την τσέπη του

0

Στις αλλαγές που θα ισχύσουν στον τομέα της νοσηλευτικής περίθαλψης αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής»
Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι καταργείται το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ. Αντίθετα διατηρείται και μάλιστα επαυξημένο το εισιτήριο για τους τουρίστες. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο. Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;» αναρωτιέται.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής, υπογραμμίζει ότι το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».

Share.

Comments are closed.